Lun pai med plommer

I disse dager er det ingen grunn til å reise langt for å finne gode ingredienser til kaker eller desserter.

Og er det er mulig å hente råvarene fra hjemlige trakter, ja, da gjør vi det. Mange forbinder kanskje plommer med forgagne tider, men de lubne godbitene fortjener en større plass i vårt moderne, kortreiste kjøkken. I dag lar vi dem spille førstefiolin.

Desserter og kaker med frukt

Plommetreet kom opprinnelig fra Vest-Asia. De dyrkes nå over hele verden og vi kjenner mer enn 2000 sorter. Modne plommer har svært kort holdbarhet, men hva kan vel da være bedre enn en oppskrift som krever en hel liter på én gang.

Prøv sursyltede plommer

Plommer egner seg perfekt som paifyll. Denne paien er enkel å få til og smaker nydelig når den serveres lun – gjerne med vaniljeis, vaniljesaus eller vaniljekesam.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.

Lun pai med plommer

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Paibunn:
60 g myk margarin
2 ½ dl hvetemel
1 dl melis
100 g kesam original, 8%
     
Fyll:
1 l plommer
1 ½ dl sukker
2 egg
2 dl matfløte
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Smuldre margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig.

Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Avkjøl.

Senk temperaturen i ovnen til 180 grader.

Mens paibunnen avkjøles fjerner du plommesteinene. Legg plommene tett i tett i bunnen av paiformen.

Dryss på litt av sukkeret. Visp sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker og hell det over plommene.

Stek paien ferdig ved 180 grader i ca. 45 min.

Flere kaker med frukt

Tips: Server paien lun, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere fristende kaker

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen