Dagens rett

Lutefisk

En av våre store tradisjonsretter står på menyen i dag - herlig skjelvende og velsmakende er den. Lær hvordan du selv kan lage den perfekte lutefiskmiddagen.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lutefisk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 kg lutefisk (½ kg pr. person)
1 neve havsalt

Fremgangsmåte

Lutefisken kan kokes i kjele eller ovn, men ovn er klart å foretrekke.

Dryss over godt med havsalt og la fisken stå i minimum 20 min.

Skyll sa av saltet, tørk fisken og skjær den i passe store serveringsstykker (så like på størresle som mulig).

Legg en tallerken i en langpanne så kraften fra fisken kan renne av under tilberedningen. Legg lutefisken med skinnsiden ned på tallerkenen.

Dekk panna med aluminiumsfolie og bak fisken i ovnen på ca 200-250 grader.

Tiden avhenger av tykkelsen og størrelsen på fisken samt ovnstemperaturen. Varmluftsovn er raskere enn vanlig ovn. Små tynne fileter trenger 8-10 minutter i en varmluftsovn, større stykker opp til 20-25 minutter.

Er du i tvil: fisken er ferdig når den lett flaker seg. Løft derfor på folien og sjekk underveis.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ertestuing

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Av ringerikserter:
250 g ringerikserter
1 stor ss smør
evt. ½ ss mel
½ ts sukker
salt og pepper

Av vanlige grønne erter:
3 dl tørre grønne erter
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt

Fremgangsmåte

Av ringerikserter:
Skyll og bløtlegg ertene i kaldt vann i ca. tre timer. Kok opp nytt vann og ha ertene oppi. La småkoke i 30-40 minutter.

Når ertene er møre, men ikke most, tilsettes smør, salt, sukker og pepper.

Av vanlige grønne erter:
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann, så mye at det dekker ertene.

Lag jevning av melk og hvetemel.

Rør inn jevningen og la stuingen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt.

Lag evt. ertestuingen etter oppskriften på pakken.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen