Må betale 11,6 millioner kroner

Restauranteieren Kwan Pang Lee må betale drøyt 11,6 millioner kroner i erstatning til Mikado-konkursboet.
Redaksjonen
03 Juni 2008 - 14:00

Skattemyndighetene og politiet avslørte for fire år siden omfattende svart drift i Centrum Restaurantdrift AS. Dette selskapet var i mange år driftsselskapet bak kinarestauranten Mikado i Stavanger.
 
Svarte penger
Salg for minst 15,7 millioner kroner ble ikke bokført. Kwan Pang Lee, som gjennom flere selskaper kontrollerte driften av både Mikado og flere andre kinarestauranter på Sørvestlandet, rømte landet kort tid etter avsløringen. Senere solgte han Mikado til en niese og en nevø.
 
Skattekrav
Store deler av de 11,6 millionene kroner Kwan Pang Lee må betale vil gå til å dekke skatte- og avgiftskrav fra det offentlige.
 
Frist på to uker
Retten har gitt Kwan Pang Lee to uker på å betale kravet. Han må også betale 44 300 kroner i saksomkostninger. To kvinnelige styremedlemmer i Centrum Restaurantdrift er straffedømt i Mikado-saken. Disse er også dømt til å betale konkursboet 1,5 millioner kroner i erstatning, skriver aftenbladet.no.
 
Politiet og domstolene har aldri funnet ut hvor de svarte pengene fra driften av Mikado er blitt av. Etterforskerne tror imidlertid at betydelige beløp er ført ut av landet og satt inn på konti i banker i Hongkong.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her