Dagens rett

Mafaldine med pesto av ruccola og reker

Vi nærmer oss slutten av nok en arbeidsuke. Sliten og lite interessert i å avse noe særlig tid til matlagingen? Ikke fortvil; vi har en deilig pastarett klar for slike situasjoner. Pasta, ikke minst når reker er tilstede, roper på en hvitvin av den sorten du her får som drikkeforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Mafaldine med pesto av ruccola og reker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

350 g Mafaldine La Collezione Barilla
200 g reker (ca 600 g med skall)
100 g ruccolasalat
10 stk sherrytomater
20 g pinjekjerner
50 g parmesanost
3 stk sjalottløk
1½ dl extra virgin olivenolje
1 hvitløksfedd
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Pesto:
Bland olje, ruccolasalat, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en foodprosessor.

Tilsett salt og pepper. Hakk sjalottløken og stek den i panna med litt olje. Tilsett de rensede rekene og tomater skåret i båter. Ta det av platen og bland med pestoen.

Kok opp 4 liter vann, tilsett 2 ss salt og kok Mafaldine i 9 minutter. Hell av vannet og bland med sausen.

Tips!
• For en sterkere smak kan du frese rekene raskt på høy varme med en skvett konjakk
• Bruk litt ruccolasalat som ekstra garnityr
• For å variere kan du erstatte pinjekjernene med lik mengde mandler eller andre nøtter
• Strør du litt revet parmesanost over den ferdige retten, ser den mer innbydene ut samtidig som du høyner smaken
• Du kan også bytte rekene med samme mengde muslinger eller krepsehaler

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen