Makroner med snickerssmak

Disse snickersmakronene er farlig gode og svært lettlagete. En perfekt oppskrift for deg som elsker peanøtter, karamell og sjokolade.

Salt og søtt er en klassisk kombinasjon som alltid slår an. Samtidig er det velkjent at når man i bakingen kopierer smaker fra kjente sjokolademerker, er suksessen et faktum.

Snickers-smaken er elsket av mange.

Denne snickerskaken er helt topp

Peanøtter, karamell og sjokolade fungerer også veldig godt i makronsammenheng.

Prøv en helt annen smak på makronene

Selv om makroner er et enkelt bakverk, er det som så mye annet forbundet med feller. Og selv om jeg fram til nå har bakt noen tusen vellykkete makroner, opplevde jeg i forrige uke at de sprakk. Selvsagt til stor frustrasjon.

Slik startet makronhysteriet

Men nå vet jeg hva som gikk galt: For når jeg steker makroner, steker jeg dem på et brett nederst i ovnen. Glemmer jeg brettet, sprekker makronene. Jeg hadde altså i bakestresset glemt å legge en plate under makronene og det ble antakelig for varmt slik at de til slutt sprakk.

TIPS 1: Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.

TIPS 2: Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen . Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3 i 2013.

Snickersmakroner

Antall porsjoner

40

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Makroner:
100 g eggehvite
60 g sukker
130 g mandelmel
170 g melis

Sjokoladeganache:
200 g fløte
200 g sjokolade (70%)

Salt karamell:
3 dl fløte
200 g sukker
200 g glukose
frø fra en vaniljestang
80 g usaltet smør
ca 5 g havsalt

Fremgangsmåte

Makroner:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs.

Bland mandelmel og melis sammen og sikt dette i.

Rør ut all luft til massen blir skinnende.

Sprøyt dette ut på et bakepapir og la dem tørke i minst 30 minutter.

Stekes ved 130 grader varmluft i 11 minutter.

Sjokoladeganache:
Kok opp fløten og hell denne over sjokoladen. Hakk gjerne sjokoladen opp i små biter slik at den smelter lettere.

Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre.

Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen:
Del makronene og legg halvdelene på et brett. Sprøyt sjokoladeganache i en sirkel på halvparten av halvdelene.

Ha karamell inni sirkelen og legg en eller to peanøtter oppå dette.

Legg de andre halvdelene oppå og snickersmakronene kan nytes.

Tips 1:
Det kan bli litt karamell til overs av denne oppskriften. Det kan fint brukes som smaksetter i kremer eller bare som dipp til eplebåter.

Tips 2:
Har du ikke varmluft på ovnen, anbefaler jeg deg å steke makronene ved 140-150 grader med over- og undervarme.

Sendt inn av

Foto: Kristin Ellefsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen