MANA - ny juice rik på antioksidanter

I mai lanserer TINE den nye juicen, MANA. Det er en helt ny juice som er meget rik på naturlige antioksidanter. MANA kommer i to smaker, nype/appelsin og blåbær/aronia.
Redaksjonen
05 April 2004 - 13:14

MANA er 100 prosent ren juice uten tilsatt sukker tilsetningsstoffer. Råvarene i juicen er utvalgt på bakgrunn av deres høye innhold av antioksidanter.

Beskytter mot kreft og hjerte-/karsykdommer
Det er enighet i forskningsmiljøer verden over om at frukt og grønt er viktig for god helse. Selv om man ikke i detalj kjenner til hva det er i de "grønne godsakene" som beskytter mot ulike livsstilssykdommer som kreft, høyt blodtrykk og hjerte og karsykdommer, er antioksidantene den sterkeste kandidaten.

Antioksidanter er en samlebetegnelse på stoffer det finnes mye av i frukt og grønnsaker og som fanger opp og uskadeliggjør såkalte frie radikaler i kroppen. De frie radikalene er reaktive forbindelser som påvirker kroppen på samme måte som når smør harskner eller jern ruster.
Frie radikaler dannes hele tiden i cellenes stoffskifte. Når immunsystemet svarer på angrep fra bakterier og virus, når vi utsettes for luftforurensning, tobakksrøyk og stråling, hard trening eller sykdom dannes det ekstra mye frie radikaler. I slike tilfeller kan det oppstå oksidativt stress, noe som innebærer at kroppen danner mer frie radikaler enn den kan nøytralisere. Tilskudd av antioksidanter gjennom kosten er den beste beskyttelsen mot sykdom forårsaket av frie radikaler, og dette er noe av bakgrunnen for ernæringsmyndighetenes anbefaling om "5 om dagen".

Piller ikke nok
Mye tyder på at de ulike antioksidantene i frukt og grønnsaker virker sammen, og at store doser av enkelte antioksidanter i pilleform ikke har samme gunstige effekt. Dette er noe av grunnen til at frukt og grønnsaker bør inntas i så naturlig form som mulig.

Frukt og bær på boks
w I MANA er råvarene skånsomt behandlet, slik at antioksidantene er best mulig bevart i sin naturlige form. MANA kommer i to størrelser, 1 liter og 0,33 liter.
w En boks MANA (0,33 liter) inneholder minst like mye antioksidanter som to epler, to pærer, to kiwi, to appelsiner og 150 gram druer til sammen!
w MANA kommer under den helt nye kategorien "ekstra sunne juicer".

Ny web-side - lansering i mai:
(linken virker ikke før i mai)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her