Dagens rett

Mandag er perfekt for sommerdrømmer

Denne oppskriften får deg til å drømme om sommerferie ved Middelhavet. I tillegg er den utrolig enkel å lage.

Denne klassiske salaten avhenger av god kvalitet på tunfisken. Legg derfor noen ekstra kroner i denne ingrediensen, og du er garantert en større opplevelse. 

Men bevares, salaten blir også god med mer ordinær tunfiskbokskvalitet.

Se flere fristende salater her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tunfisksalat med egg og cæsardressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

4 kokte egg, delt i 4 (koketid: 8 minutter)
1 boks tunfisk i vann
2 hoder hjertesalat
½ agurk i biter
1 rødløk i skiver
1 dl kokte grønne linser <(klade)
Falsk cæsardressing:
3 fedd hvitløk
2 eggeplommer
¼ ts salt
¼ ts kvernet pepper
1 ts Dijonsennep
½ dl limejuice
1 ½ dl olivenolje

Fremgangsmåte

Kok eggene smilende (ikke helt fast plomme) og avkjøl.

Ta opp tunfiskboksen og la den renne av seg i et dørslag før du har den i salaten.

Riv salatbladene i mindre biter og ha i en bolle. Kutt agurken i biter og løken i skiver og ha over salaten sammen med tunfisken.

Kok grønne linser etter anvisning på pakken, og skyll dem i rennende kaldt vann slik at de blir kalde. TIlsett linsene til salaten og legg de delte eggene på toppen.

Falsk cæsardressing:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejuice i en matprosessor.

Tilsett olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Server tunfisksalaten med cæsardressing og eventuelt brød ved siden av.

Andre oppskrifter på salater finner du her

Tips: Ha gjerne litt med salt i vannet når du koker linsene da mye av saltet blir vasket ut når du skyller linsene i kaldt vann.

Her finner du oppskrifter på salatdressinger

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen