Dagens rett

Mandagen blir lunere med denne fargeglade og krydret suppen

Varm gulrotsuppe med et lite sting er perfekt på kalde vinterdager. Prøv denne spennende oppskriften.

Hvis du ikke har prøvd gulrøtter som suppeingrediens før, har du virkelig gått glipp av noe. Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å lage denne suppen helt vegetarisk. Tipset finner du i oppskriften. Den er dessuten en veldig god base for andre kryddertilsettinger.

Flere gode suppeoppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

8 gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss rapsolje
2 ss revet frisk ingefær
3 terninger grønnsaksbuljong
12 dl vann
2 dl crème fraîche
salt
3 dråper tabasco
16 krepsehaler
4 kvister frisk dill

Fremgangsmåte

Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.

Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.

Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.

Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.

Tilsett crème fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.
 
Tips:
Dersom du ikke liker krepsehaler, kan du prøve stekte kamskjell eller sprøstekt chorizo. Suppen kan selvfølgelig også serveres vegetarisk. Da bytter du ut crème fraîche med «havrefløte».

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen