Dagens rett

Mandagsomeletten er ekstra god

Omeletter er raske og velsmakende middagsretter som du lett kan forandre etter lyst og lommebok, slik som i denne oppskriften.

Denne omeletten kan lages uten spekeskinke om det er noen som ikke ønsker kjøtt. Den passer dessuten perfekt som tilbehør til så vel et godt stykke rødt kjøtt eller kylling, eller også rester etter søndagsmiddagen.

Flere eggende retter finner du her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Omelett med brokkoli, spekeskinke og ruccola

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

0.5 stk
6 stk
6 ss
1 ts
1 ss

Fremgangsmåte

Del opp brokkolien i små buketter og kok dem til knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dem renne av seg.

Pisk sammen egg, vann og salt. Smak til med nykvernet pepper.

Smelt smør i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli og tomatbåter.

Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.

Server eggepannen med skiver av spekeskinke og ruccolasalt.

Godt brød og en større salat er perfekt tilbehør dersom du serverer omeletten som middag.

Flere deilige oppskrifter på omelett finner du her

Tips: For en perfekt omelett kan du sette hele pannen inn i stekeovnen på ca 200 grader til toppen har satt seg og er gylden.

Pass bare på at håndtaket tåler varmen.

Andre oppskrifter med egg finner du her

Sendt inn av

Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen