Dagens rett

Mandagsomeletten er ekstra god

Omeletter er raske og velsmakende middagsretter som du lett kan forandre etter lyst og lommebok, slik som i denne oppskriften.

Denne omeletten kan lages uten spekeskinke om det er noen som ikke ønsker kjøtt. Den passer dessuten perfekt som tilbehør til så vel et godt stykke rødt kjøtt eller kylling.

Flere eggende retter finner du her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Omelett med brokkoli, spekeskinke og ruccola

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

½ bunt brokkoli

6 egg
6 ss vann
1 ts salt
pepper

1 ss smør
100 g revet magerost
6 cherrytomater delt i to

4 skiver spekeskinke
1 god neve vasket ruccolasalat

Fremgangsmåte

Del opp brokkolien i små buketter og kok dem til knapt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dem renne av seg.

Pisk sammen egg, vann og salt. Smak til med nykvernet pepper.

Smelt smør i en middels varm panne og hell i røren. Legg på ferdig kokt brokkoli og tomatbåter.

Dryss revet ost på toppen. Legg over et lokk og la pannen stå på svak varme til eggene har stivnet og osten har smeltet.

Server eggepannen med skiver av spekeskinke og ruccolasalt.

Godt brød og en større salat er perfekt tilbehør dersom du serverer omeletten som middag.

Flere deilige omeletter finner du her

Tips: For en perfekt omelett kan du sette hele pannen inn i stekeovnen på ca 200 grader til toppen har satt seg og er gylden.

Pass bare på at håndtaket tåler varmen.

Eggende retter finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen