Dagens rett

Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng

Helgens fiskemåltid kommer her! Ishavsrøye er for snacks å regne, og tilberedt på dette vis innebærer det en ren og skjær luksusrett for deg og dine. Og, med god vin, blir det hele så fullendt som det kan få blitt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

750 g filet av Ishavsrøye - uten ben og skjell på skinnet
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper
75 gr hvetemel
1-2 egg
1 dl mandelflarn
2 ss  olje til steking
2 ss usaltet smør til steking

Potet-pepperrotgrateng:
1 stk sjalottløk - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
1 ss usaltet smør
3 dl fløte
1 stk bakepotet - skrelt
1 stk søtpotet - skrelt
2 ss revet pepperrot
4 ts dijonsennep
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper

Kultursalat:
1½ dl kulturmelk
1 ss eddik 7%
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
½ ts salt
200 g issalat hode - vasket og finsnittet(ca ½ hode)

Fremgangsmåte

Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn.
 
Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned.
 
Fisken stekes til mandlene er gyldne, ca 1 minutt, på høy temperatur. Legges over på brett, skinnsiden opp, og stekes ferdig i forvarmet ovn som holder 200 grader i ca 3 minutter.

Potet-pepperrotgrateng:
Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp. Potetene kuttes i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene.
 
La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Når kremen tykner litt tilsettes dijon, pepperrot, salt og pepper.
 
Bakes, gjerne  i runde porsjonsformer, i ovn ved 200 grader til poteten er mør, ca 30 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering.

Kultursalat:
Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt. Slå dette over salaten i og server umiddelbart.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen