Mannen fortsatt konge på by’n

Mannen fortsatt konge på by’n

Menn bruker nesten dobbelt så mye penger på uteliv som kvinner. Og Oslo-folk legger skyhøyt mye mer penger igjen ute enn alle andre.
25 April 2013 - 18:53

1000 kroner er sluttsummen når en mannlig gjennomsnittsnordmann regner sammen hva han har lagt igjen på restauranter, kafeer og utesteder den siste måneden. For kvinner kommer regningen på 600 kroner. Det viser en undersøkelse utført av Sentio Research for Danske Bank, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Forskjellene mellom kvinner og menn henger sammen med at kjønnsrollene er ganske tradisjonelle når restaurantregningen skal gjøres opp, tror Jørn Lie, eier av restaurant Gamle Raadhus i Oslo og tidligere medlem av Kokkelandslaget.

– Når et par har spist sammen, er det som oftest mannen som betaler. Det samme gjør seg gjeldende i større grupper, når en regning deles på antall par i selskapet. På dette området har praksis endret seg lite, sier Lie.

Når menn bruker mer på uteliv enn kvinner, tror han også det har sammenheng med at venninner som går ut sammen har andre vaner enn mannlige venner som møtes på byen.

– Blant mennene er det kanskje noe mer bar, og mindre kaffebar.

LES OGSÅ: Fauna blir Svenssons nye

Undersøkelsen viser ikke overraskende at forbruket øker med stigende inntekt. Når lønnen passerer millionen, vokser månedsbudsjettet på uteliv til rundt 1450 kroner.

De geografiske forskjellene slår enda sterkere ut. Folk på Sørlandet inkludert Telemark bruker minst, i gjennomsnitt mindre enn 500 kroner. Oslofolk ligger i motsatt ende av skalaen, med et forbruk på nær 1500 kroner.

LES OGSÅ: Søker kreative kokker til Kunstnernes Hus

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her