Margaux åpner for endringer

Etter snart ti år med eksperimenter er Ch. Margaux positiv til skrukork, men ennå ikke klar for å bytte ut naturkork. Økologisk dyrking derimot er rett rundt hjørnet.

Det er først og fremst Ch. Margaux’ tredjevin som siden 2003-årgangen har vært gjennom flere eksperimenter med ulike alternativer til naturkork. Resultatene har vært svært positive til fordel for skrukork. Selv om 2004-årgangen ikke ga like entydige preferanser for metallkork.

Trenger mer tid

Til Jamie Goodes vinblogg sier Ch. Margaux’ sjefsvinmaker Paul Pontallier: - Vi har også gjort eksperimenter med førstevinen og Pavillon, men det er altfor tidlig. Ti år er ingenting for disse vinene. Våre viner har en helt spesiell evne til å holde seg friske i et århundre eller mer. Så vi må være helt sikre før vi gjør endringer.

Klar for øko

Når det kommer til økologisk og biodynamisk druedyrking er han imidlertid langt mer definitiv. – Det er fremtiden for Margaux. Jeg tror det bare er snakk om et par år til, sier han til decanter.com i forbindelse med en smaking av Margaux-viner laget av henholdsvis konvensjonelt, økologisk og biodynamisk dyrkete druer. De to siste var i følge panelet langt bedre enn den første.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen