Dagens rett

Marinert breiflabb

Det er mange fiskeslag som med stor fordel kan grilles, det være seg ute eller innendørs. Breiflabb er velegnet i så måte, og dagens oppskrift gir deg fritt spillerom. Også når det gjelder dine preferanser med hensyn til vin. Vårt forslag er nemlig spansk hvitvin eller italiensk rødvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Marinert breiflabb

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filét av breiflabb
1 squash
4-6 sjampinjonger
1 rød paprika

Marinade:
1 dl olivenolje
½ dl sitronsaft
1 ts salt
½ ts pepper
1 presset hvitløkbåt
1 ts frisk finhakket estragon
2 ss frisk finhakket persille
1 ss frisk finhakket gressløk
Tørkede urter kan brukes

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensene til marinaden. Tørkede urter kan brukes i marinaden, men da bør den få stå og trekke minimum 30 minutter før fisken legges i.

Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og hell marinaden på. Sett formen i stekeovn på 200 grader ca 20 minutter.

Marinert breiflabb kan grilles:
Skjær fisken i terninger ca 3 x 3 cm og legg disse i marinaden ½ time før grilling. Skjær grønnsakene i omtrent like store biter som fisken.

Træ den marinerte fisken og grønnsaker på grillspyd og pensle med marinade/olje. Grilles og nytes med ris, brød og salat.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Du finner også en rekke deilige salatoppskrifter i Apéritifs store kokebok (klikk)

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen