Dagens rett

Marinert lammelår på grillen

At lammelår smaker lidderlig godt er det vel ingen tvil om. Hva med å benytte sommerens grillsesong til denne lekkerbiskenen? En lekker grillet skorpe gjør bare det allerede smakfulle lammekjøttet enda bedre.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 7. august.

Marinert lammelår på grillen

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg lammelår i skiver
1 ½ ts salt
1 ts pepper
 

Fremgangsmåte

Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir.

Legg kjøttet i en plastpose og hell over rødvinsmarinade. La kjøttet ligge kaldt til neste dag, og vend på posen av og til.
 
Skal kjøttet grilles samme dag, bør det ligge minst en time fremme på kjøkkenbenken.

Ca. 30 minutter før grilling tar du ut kjøttet, krydrer med salt og pepper og fyrer opp grillen.

Grill lammeskivene i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.

 
Lag gjerne en gresk salat ved siden av også.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødvinsmarinade

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1½ dl rødvin
¾ dl raps- eller solsikkeolje
saften av ½ sitron
3 fedd hvitløk finhakket
2 ts tørket rosmarin
3 laurbærblad delt i to
½ ts pepper grovmalt

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha marinaden over i en plastpose og tilsett kjøttet.

Kjøtt i denne marinaden kan gjerne ligge kaldt til neste dag, eller ligge fremme på kjøkkenbenken i minst 1 time hvis det skal brukes samme dag.

Les mer om marinering her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potet- og skinkespyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

16 kokte poteter
16 skiver spekeskinke
1 aubergine
4 plommetomat
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 dl olje

Fremgangsmåte

Surr en skive spekeskinke rundt hver potet.

Del auberginen i skiver. Del tomatene i to, pensle med olje og dryss over salt og pepper.

Tre vekselvis på grillspyd. Legg på grillen og pensle med olje underveis. Grillspydene trenger ca. 5 minutter på grillen, snu dem ofte.

NB! Hvis du bruker grillspyd i tre, så husk å legge de i vann en time før grilling.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

½ l naturell yoghurt
kaffefilter
1 agurk
salt
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakkete mynteblader
salt og hvit pepper
sitronsaft
Litt god olivenolje

Fremgangsmåte

Riv agurken, dryss over litt salt og ha i et dørslag. La stå i en halvtime. Hell yoghurten i kaffefilteret og la stå i en halv time. Bland yoghurt, agurk, hvitløk, mynte og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen