Massedød på brygga

Massedød på brygga

Restaurant Baku er slått konkurs. Dermed har seks utesteder på brygga i Tønsberg gått overende i løpet av 17 måneder.
02 Mai 2012 - 17:40

Bakus eiere meldte selv oppbud. Høy gjeld og røde tall, en brann og uenighet om leiekontrakten ble for mye, skriver Tønsbergs Blad.

– Banken har pant i leiekontrakt, inventar. varelager og utestående fordringer på til sammen flere millioner kroner, sier advokat Tor Erik Heggøy i Advokatfirma Tenden. Han er oppnevnt som bostyrer.

En av oppgavene nå er å prøve å finne nye restaurantdrivere til lokalene. Første skiftesamling i Baku finner sted 1. juni, mens frist til å melde krav er 29. mai.
Heggøy har allerede mottatt flere krav. Før brannen var det fem fast ansatte i selskapet.

For 17 måneder siden måtte Restaurant-utleie, som drev Himmel og Hav og Brygga restaurant, kaste inn håndkleet.

I november 2011 gikk pianobaren Piraya dundrende konkurs etter bare noen måneders drift.

I januar i år begjærte La Barca oppbud, og nå i april gjorde Bryggeriet det samme. Og onsdag denne uke Baku. Baku var for øvrig søsterbedrift av La Barca som gikk konkurs i januar.

Samlet er det rundt 15 millioner kroner som er tapt for kreditorer i konkursene. I dag er både La Barca og Himmel og Hav i drift igjen. Lokalene til tidligere Brygga Restaurant/Piraya og Bryggeriet står tomme, mens det er uvisst hva som skjer med Baku.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her