Dagens rett

Mat på grillen for store og små

17. mai er det høy stemning og masse snacks, brus, is og selvfølgelig; god mat. For mange er det blitt en tradisjon å grille på denne festdagen. Her får du noen forslag til hva både store og små kan nyte, ikke bare mens de holder grillspydet, men også får servert på tallerkenen. Ha en flott dag!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tigerspyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

12 terninger kjøtt fra lam, svin eller biffkjøtt eller flere kjøttslag i blanding
4 biter gul paprika
1 eple skåret i båter
4 biter ananas
4 grillspyd i tre eller metall

Fremgangsmåte

Kutt opp så mange biter som du trenger. Terningene av kjøtt kan være ca 2x2 cm.

Træ først på en kjøttebit, så paprika, så kjøtt, deretter ananas og kjøtt og til slutt. Legg tigerspydet på grillen. Pensle med litt grillolje like før det er ferdigstekt.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pølsespyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 pølser, av den sorten du liker aller best
4 biter paprika, rød eller gul
4 skiver av en hermetisk maiskolbe
4 cherrytomater
4 grillspyd i tre eller metall

Fremgangsmåte

Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.

Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.

Stek pølsespydet på grillen.

Flere gode retter for barna

Tips: Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann i 30 minutter før du lager ferdig spydene. Da tar ikke spydene fyr på grillen like lett.

Flere grillretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kirsebærgrillet indrefilet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 indrefilet av storfe
1 dl kirsebærlikør
1 ts grovmalt pepper
1 bunt asparges
1 nett småløk
ca. 2 ss smør

Saus:
1 pakke rødvinsaus 
½ pakke kirsebærkompott 
½ ts salt 
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.

Ta fileten ut av marinaden, pensle den med olje, ha på salt, og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.

Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketremometer i midten av fileten. Når det viser 60-65° C hvis du ønsker det medium stekt. La det hvile minst 15 minutter før det skjæres opp.

Vask og skrell grønnsakene og pakk de inn i aluminiumsfolie med en smørklatt i passe porsjonspakker. Grill de sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.

Sausen:
Lag saus etter anvisning på pakken. Tilsett kirsebærkompott. Smak til med salt og pepper.

Server indrefilet med foliebakte grønnsaker og saus.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen