Mathallen i Oslo endelig åpen

I dag er det en merkedag for alle matinteresserte idet Oslos nye matmekka, Mathallen, åpner sine dører for publikum.

Etter en intens innspurt de siste dagene og timene, er Oslos nye storstue for de gode smakene endelig ferdig, og Mathallen åpner dørene før sine første besøkende tirsdag 2. oktober klokken 11.00.

Hele 33 forskjellige aktører har fått plass i de gamle verkstedshallene til Vulkan Jernstøperi i Maridalsveien 17, som ligger idyllisk plassert langs Akerselven.

Det forventes et stort innrykk av interesserte ettersom man hadde ca 30 000 besøkende på vinterens forsmak av Mathallen.

Besøkende anbefales å benytte seg av kollektivtransport den første tiden da det jobbes fortsatt med parkeringshuset som skal huse 400 biler for besøkende.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Mathallenbutikker"> Disse finner du på Mathallen Oslo

Forsiktig åpning

Tirsdag 2. oktober markerer en forsiktig åpning med innkjøringsperiode for de involverte aktørene før den store offisielle åpningen den 12. oktober. Da går startskuddet for en 40 dagers festival med aktiviteter i Mathallen i alle sjangre.

- Mathallen er for alle, og vi holder ingen eksklusiv åpning for spesielt inviterte. Derfor er alle invitert til å lage «sin egen åpning». Se nøye på Mathallens arrangementskalender, finn det arrangementet som passer deg best, ta med deg en venn eller fem, og opplev Mathallen, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Mathallen i en pressemelding.

Her finner du aktivitetskalenderen

Mathallen Oslo

Vulkan, Maridalsveien 17
0175 Oslo

Åpningstider:

Tirsdag - onsdag: 10 - 19
Torsdag - fredag: 10 - 20
Lørdag: 10 - 18
Søndag: 12 - 17
Mandag: Stengt

Buss: 34 eller 54, holdeplass Møllerveien (3 min å gå)

Disse er representert på Mathallen:

Melkerampa
TINEs nye «brandstore» skal selgeost og andre meieriprodukter, også de du ikke finner i matbutikken.

Delikatysk
Skal servere hjemmelaget tysk mat.

Atelier Asian Tapas
Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten i en restaurant- og en butikkdel. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken og har samme eier som restauranten Xich Lo på Egertorget i Oslo.

I Kongens Hage
Samarbeid mellom flere matprodusenter i områdene rundt Oslofjorden. Skal selge blant annet egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.

Smak av Valdres
Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke i butikk og restaurant.

Comer Con Arte
Skal tilby det beste Spania har å by på innen kunst, matvarer og servering, med like mye vekt på alle tre områdene.

Friends Fair Trade
En miljøvennlig og rettferdig butikk med Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter innenfor et bredt spekter.

Kulinarisk Akademi
Skal drive tre kurskjøkken, med muligheter for kurs og opplæring innenfor det meste av mat og drikke.

Hello Good Pie
Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai for både frokost, lunsj og middag.

Den Blinde Ku
Det prisbelønte ysteriet byr på 25 forskjellige ostevarianter, deriblant Blåmandag og Møøzzarella.

Husets
Husets skal selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.

Via Italia
En butikk med italienske varer, som olivenolje, kjøttvarer og mange andre spennende – og ofte økologiske - gårdsprodukter.

Frøya Sjømat
Tilbyr spesialiteter som kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell.

SousVide Norge
Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil SousVide åpne et eventkjøkken og drive en kjøkkenutstyrsbutikk.

Ølakademiet
Gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri.

Annis Pølsemakeri
En spesialisert slakterforretning som vil tilby kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.

Barramon
Importør av spansk vin som i tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.

Solberg & Hansen
Åpner en kaffe/te-bar og -butikk.

Stange Gårdsprodukter
Konseptbutikk som selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter.

Baker Nikolaisen
Har vært i bransjen i over 100 år. Skal selge ferske brød, kaker og andre konditorvarer.

Champagneria Bodega
Tapassted med vinliste som inkluderer vin med og uten bobler. Får også en butikkdel, en vinbar og uteservering.

Vulkan Fisk
Selger fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Skal også servere sjømatretter.

Sultan Frukt og Grønt
Åpner stor butikk med frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet.

Slakterhuset
Skal selge kjøttvarer av høy kvalitet.

Smak av Innlandet
Skal tilby ferske godsaker rett fra «åker'n» i Oppland og omegn.

Hotel Havanna
Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et utsalg i Mathallen med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker. Skal også servere sin egen paella.

Ma Poule
Fransk butikk, kjent fra Borough Market i London og i Torvhallerne i København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin og skinkepålegg.

Grünerløkka Brygghus
Skal tilby egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun stemming.

Øltorget
Spesialforretning med mer enn 200 sorter øl.

Von Porat
Restauranten i andre etasje blir Mathallens brasseri, med noen av Oslos beste kokker bak grytene.

Smelteverket Vulkan
Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. Det 50 meter lange og fem meter brede lokalet ligger på høyde med vannskorpa i Akerselva.

LES OGSÅ: Folkevandring til Mathallen

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen