Matkunstnere klar for Ålesund

De 12 finalistene til årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er nå klare. Finalistene kommer fra hele landet, fra Honningsvåg i nord til Stavanger i sør. Norgesmesteren kåres under Den Norske Matfestivalen som arrangeres i Ålesund i tiden 24.-28. august.

Festmat til 12 personer
Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 25. og fredag 26. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.

350 sider med mat
Det 16. Norgesmesterskapet i Kokkekunst arrangeres av Norges Kokkemesters Landsforening, med Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal som teknisk arrangør og tilrettelegger.

Finalistene ble i år valgt ut blant 36 kandidater basert på innsendte menyforslag. Uttaksjuryen på 5 medlemmer har bladd seg gjennom 350 sider med oppskrifter og råvarelister. Det rapporteres om et utrolig rikt spekter av tilberedningsmetoder, kreativitet og spennende kombinasjoner.

Uttaksjuryen har bestått av følgende personer:
Morten Schakenda , tidligere landslagskokk, Bakeriet i Lom
Pål Hjelmås Johansen , kjøkkensjef, Rica Parken Hotell Sandefjord
Steinar Lindstrøm , faglærer, Øyrane VGS Førde
Kjell Arne Jonsæther , kjøkkensjef, egen cateringbedrift i Oslo
Stine Aaby , kjøkkensjef, To små kokker, Drammen

NM i Kokkekunst arrangeres torsdag 25. og fredag 26. august. Her er de 12 utvalgte kvinner og menn:
Bjørn Cameron Alexander fra Oslo, oppvokst i Frogn/Drøbak (Akershus)
Jobber på Flavours, Oslo. Regjerende Norgesmester (vant 2004)

Jørn Andrè Dahl fra Leirsund (Sørum), oppvokst i Oslo
Jobber på Nannestad VGS. Tidligere NM-deltager

Kari Innerå fra Harstad. Jobber på Gastronomisk Institutt, Stavanger
Tidligere NM-deltager

Siv Hilde Lillehaug fra Henningsvær (Lofoten), oppvokst i Vågan (Nordland)
Jobber på Finnholmen Brygge, Henningsvær. Tidligere NM-deltager

Anders Isager fra Stavanger, oppvokst i Bergen
Jobber hos Bølgen & Moi, Stavanger

Jens Tore Ø. Mandal fra Trondheim, oppvokst i Steinkjer
Jobber på Rica Nidelven, Trondheim

Anders Jørgensen fra Oslo, oppvokst i Honningsvåg (Finnmark)
på Restaurant Victor, Oslo

Geir Magnus Svae fra Vikersund, oppvokst i Lardal (Vestfold)
Jobber på Tyrifjorden Hotell, Vikersund. Tidligere NM deltager

Anders Sjøblom fra Oslo, oppvokst i Lierne (Nord-Trønderlag)
Jobber på Restaurant Ylajali, Oslo

Willy Solvang fra Ålesund, oppvokst i Sande (Vestfold)
Jobber på Cavatelli Mat & Vinhus, Ålesund

Erling Stenersen Sundal fra Oslo, oppvokst i Herøy (Møre og Romsdal)
Jobber på Flavours, Oslo. Tidligere NM vinner

Tommy R. Raanti fra Stavanger, oppvokst i Drammen
Jobber på Timbuktu Bar & Restaurant, Stavanger

Forsiden akkurat nå

Til toppen