Dagens rett

Med denne fiskesuppen blir det feststemning

Det er ikke mer som skal til på en tirsdag. Mye god smak for en liten innsats.

Torsk, reker og dill er en optimal kombinasjon som kommer til å gjøre stor suksess når de kommer i form av denne smaksrike suppen.

Se våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskesuppe med torsk og reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300 g torskefilet, uten skinn og bein
200 g reker, uten skall
2 potet
1 løk
1 gulrot
1 ss olje
1 terning fiskebuljong
5 dl vann
2 dl matfløte
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
2 ss dill, frisk

Fremgangsmåte

Skjær torsken i terninger. Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.

Rens og finhakk løk.  Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.

Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.

Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.

La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.

Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.

Varm opp suppen og tilsett reker. Server suppen rykende varm med dill drysset over.

Tips:
Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen