Med denne kaken blir det fest

Mørk sjokolade møter luftig marengs og syrlig bringebær. Her er oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Vi har plass til «tyngre» bakverk selv om kalenderen sier midtsommer. Denne kaken er helt uimotståelig takket være kombinasjonen av den «seige» browniebunnen, den kremaktige sjokolademoussen, den luftige marengsen og den friske smaken av bringebær.

Prøv en av våre andre brownieoppskrifter

Til et slikt bakverk smaker det selvsagt perfekt med nybrygget kaffe, men hva med et annet type brygg?

Overrask med dette ølet til kaken

Om du ikke har spist opp alt av fjorårets bringebær i fryseren, er det nå på tide. Snart er årets bringebær, både fra skog og hage, modne.

Har du mer bringebær i fryseren, kan de brukes til dette

TIPS: Husk å sette kaken til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Brownies med luftig marengs

Antall porsjoner

8-10

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Browniebunn:
50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
½ dl kakao
1 dl brunt sukker
2 egg
¾ dl hvetemel
½ ts bakepulver

Bringebærkrem:
200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker
1 lett vispet egg
½ dl gelésukker
20 g smør

Sjokolademousse:
50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte

Marengs:
4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Browniebunn:
Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 grader. Avkjøl.

Bringebærkrem:
Kok bringebærene sammen med gelésukkeret og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse:
Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle.

Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs:
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen i rundt 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.

Tips:
Husk å sette den til tining i kjøleskapet senest tre timer før den skal serveres.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen