Dagens rett

Med denne oppskriften topper du alt i kveld

La deg friste av denne oppskriften med skinkebiff, krydrete grønnsaker og en lekker raita til.

Marinerer du skinkebiffen for å gi den enda mer smak. Og skinkebiff er egentlig ikke noe annet enn ytrefilet av svin som er skåret til biffer.

Prøv gjerne en av disse andre oppskriftene med skinkebiff

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skinkebiff på spyd med bakte rotgrønnsaker og korianderraita

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

600 g skinkebiff
½ ts salt
¼ ts pepper

8 grillspyd

Marinade:
2 ss  rapsolje
1 fedd grovhakket hvitløk
2 ts revet frisk ingefær
skall og saft av 1 lime

Korianderraita:
3 dl  matyoghurt
½ potte finhakket frisk koriander
1 fedd finhakket hvitløk
saften av ½ lime
½ ts salt
¼ ts pepper

Rotgrønnsaker:
6 gulrøtter
3 persillerøtter
1 ss rapsolje
1 ts malt spisskummen
1 ts garam masala
½ ts chilipulver
1 ss flytende honning
saften av ½ appelsin
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Skinkebiffen:
Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade.

Skjær skinkebiff i store terninger à 3x3 cm. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time, gjerne over natten.

Raita:
Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing.

Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time.

Rotgrønnsakene:
Rens gulrot og persillerot og del i staver.

Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper.

Vend inn gulrot og persillerot slik at de er dekket godt med sausen, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter.

Tre marinerte skinketerninger på spyd, krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte.

Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.

All den gode grillmaten

Retter av svinefilet

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen