Dagens rett

Med denne sausen blir middagen en suksess

Tomatsaus kan lages på mange måter. Denne oppskriften er ekstra god og passer perfekt til på kylling.

I denne oppskriften er det brukt kyllingfilet. Men de mer smaksrike lårene passer selvsagt like godt. Da trenger du lit mer tid til forberedelsene. Men det gjør ikke noe for sausen har godt av å trekke litt ekstra.

Vi har mange andre gode oppskrifter med kylling

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Salvie- og tomatkylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 ts salt
litt kvernet pepper
1 ss olivenolje

Saus:
3 fedd hvitløk
1 løk
½ -1 rød chilipepper
2 ss olivenolje
1 boks hele tomater (400 g)
1 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
1 hønsebuljongterning
litt pepper
½ dl hakket persille
1 ts rosmarin
1 ½ ts salvie

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Skrell og hakk hvitløk og løk. Del chilien og ta ut hinner og frø før du finhakker den.

Surr løk og chili over middels høy varme i olje i en kjele til løken er blank, men ikke har tatt farge. Ha i hvitløken det siste minuttet.

Tilsett tomatene med væsken, tomatpuré, vin, buljongterning, pepper, persille, rosmarin og salvie. La sausen koke ca. 10 minutter.

Strø salt og pepper på kyllingen og brun den i varm panne rundt det hele. Legg kyllingen i tomatsausen og la det stå på svak varme i ca. 10 minutter.

Smak til og server kyllingen med eksempelvis kokt ris eller pasta og godt brød.

Flere retter med kylling

Tips: Bruk gjerne andre deler av kyllingen slik som kyllinglår til denne retten, men kyllingen trenger da noe lengre tid i sausen for å bli ferdig.

Sendt inn av

Foto: Petter Berg

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen