Dagens rett

Med en slik gryte på bordet er søndagsmiddagen sikret

Elgkjøtt er perfekt som grytebase. Denne oppskriften er både rask og enkel, men ikke mindre velsmakende av den grunn.

Er du ikke blant de heldige som har fryseren full av elgkjøtt, er ikke alt håp ute. Denne gryteretten kan lages med alle typer viltkjøtt - såvel som storfe eller lam.

Vi har mange gode oppskrfiter med elgkjøtt i vår kokebok

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kremet elggryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

500 g grytekjøtt av elg
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin
6 dl kjøttbuljong (utblandet i vann) eller kraft
150 g aspargesbønner
200 g skogsopp eller annen sopp
1 pose stjerneløk
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 skiver brunost
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
3 ss vann

Fremgangsmåte

Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm.

Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Slå på buljong og la det trekke ca. 20 minutter.

Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.

Ha i rømme og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.
 
 
Tips: Her kan du også bruke annet viltkjøtt om du ønsker.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen