Dagens rett

Med fylte pannekaker til middag blir du dagens helt

Alle elsker pannekaker, men i dag fylles de ikke med noe søtt. Derimot med grønnsaker, sopp, kylling og crème fraîche.

Her i Norge tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker, og suppe som ekstrarett, men det er det ingen grunn til. I mange andre land er grove pannekaker med et salt fyll vanlig. Og et fullgodt middagsalternativ.

Flere lekre pannekakeretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fylte pannekaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

300 g frisk sjampinjong (annen sopp kan brukes)
1 gul squash
4 vårløk
2 tomater
1 ss olje
200 g ferdig stekt kyllingfilet, skinke eller annet kjøttpålegg
salt og pepper
1 dl crème fraîche

Fremgangsmåte

Rens og skjær sopp og squash i små terninger. Rens og skjær vårløkene i tynne ringer.

Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og trekk skinnet av.

Del tomatene, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Fres grønnsakene i olje i 3-4 minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.

Skjær kyllingkjøttet eller skinken i terninger og bland det med grønnsakene.

Stek pannekakene og fordel fyllet og rull dem sammen.

Serveres nylaget, gjerne med en grønn salat til.

Flere lekre pannekakeretter finner du her

Tips:
Til pannekaker med salt fyll er det godt med grove pannekaker. Om du vil ha sukker i dem, er opp til deg.

Slik lager du hjemmelagde pannekaker

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen