Dagens rett

Meksikansk safrankalkun

Gryteretter trenger ikke ta lang tid å lage og i dag har vi funnet frem oppskriften på en meksikansk fristelse.

På kalde dager er det godt å kunne varme seg på en godt krydret rett. Dagens oppskrift på en deilig kalkungryte burde gjøre susen.

Les alt om meksikansk mat

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

Meksikansk safrankalkun

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

750 g kalkunfilet
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, revet
1 ss olje
3 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 dl tørr hvitvin eller eplejus
1 laurbærblad
1 ts salt og kvernet pepper
½ finhakket rød chili
½ dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
2 hardkokte eggeplommer (kan sløyfes)
1 g safran eller 1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten i store biter.

Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.

Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.

Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.

Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.

Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.

Flere internasjonale retter

Oppskrifter med kalkun

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen