Dagens rett

By på en meksikanskinspirert gryte som ikke smaker taco

Meksikanskinspirert må ikke betyr taco. Denne oppskriften er dessuten veldig rask å lage. Perfekt på en tirsdag.

På kalde dager er det godt å kunne varme seg på en godt krydret rett. Dagens oppskrift på en deilig kalkungryte burde gjøre susen. Også om du har dårlig tid.

Les mer om meksikansk mattradisjoner

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

Meksikansk safrankalkun

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

750 g kalkunfilet
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, revet
1 ss olje
3 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 dl tørr hvitvin eller eplejus
1 laurbærblad
1 ts salt og kvernet pepper
½ finhakket rød chili
½ dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
2 hardkokte eggeplommer (kan sløyfes)
1 g safran eller 1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten i store biter.

Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.

Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.

Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.

Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.

Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.

Flere internasjonale retter

Oppskrifter med kalkun

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen