Merker finanskrisen

Topprestauranter i Oslo merker finanskrisen.

Bent Stiansen på Stadtholdergaarden er fornøyd med bra belegg nå i julesesongen. Men han er spent på hva som skjer etter nyttår.
 
- Jeg opplevde krakket i 88. Den gang merket vi det heller ikke med en gang, men de to-tre påfølgende årene var veldig tøffe, sier Stiansen, som frykter det samme nå.
 
Nedgang overalt
Også Eivind Hellstrøm på Bagatelle merker at det ikke er så mange penger i omløp.
 
- Det er nedgang overalt, så det er klart at vi også merker det, sier Hellstrøm.
 
Men ikke alle frykter at restaurantbesøket er det første som ryker når folk må stramme inn på forbruket.
 
Vil spare
- Gjestene vil prøve å spare litt og vil nok unngå de aller dyreste restaurantene. Dette vil igjen føre til en økning for oss som ligger prismessig i midtsjiktet, tror Jarle Baer, som driver Oslo Spiseforretning og Markveien Mat & Vinhus.
 
Må levere
Ole Jonny Eikefjord driver tre restauranter i Oslo. Han hiver seg på, og tror at neste år blir tøft. Men han frykter ikke konkurs på egne vegne. Skriver oslopuls.no.
 
- Man skal aldri si aldri, men jeg frykter ikke det. Sammenlignet med i fjor, som var helt enormt bra, regner jeg med at neste år blir mye tøffere. Vi må bare holde fokus, levere varene og holde prisene nede, sier Eikefjord.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen