Dagens rett

Middelhavsgryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du nyter det herlige vårværet.

De lekrest smaker får du virkelig i fullt monn med denne ukens siste middagsanbefaling, og drikkefølget er heller ikke å forakte. Vi ønsker deg en riktig god søndag!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Middelhavsgryte med lam

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1,2 kg lammekjøtt med ben
150 g bacon
2 dl oliven
2 dl kapers med stilk
8 aromasopp eller sjampinjong
2 bokser hermetiske tomater
2 rødløk i båter
1 fennikel i båter
1 aubergine i tykke skiver
400 g poteter med skall, delt i to
4 fedd hvitløk
4 ss hakket bladpersille
4 ss hakket frisk basilikum
4 ss hakket frisk mynte
2 dl rødvin
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Kutt bacon og lammekjøtt i store biter og brun de raskt i en gryte i 2-3 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form.

Brune grønnsakene raskt i gryta og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp.

Bland alt i den ildfaste formen, ha på lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovn på 150 grader i 4 timer, eller 2 timer på 225 grader.

Serveres med brød.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen