Miks drinker som James Bond

Finn frem smokingen og cocktailshakeren og invitér venner over på en ekte James Bond-fest. Drinkene finner du her.
Redaksjonen
07 November 2008 - 16:00

Det er den store dagen for alle gutter store som små - premieren på den nye filmen om James Bond, Quantum of Solace, er her.
 
Nå kan du lage alle de deilige drinkene akkurat slik James Bond nyter de - oppskriftene finner du nedenfor.
 
Ingen gourmet?
Alles favorittagent ble ikke beskrevet som en stor gourmet av sin skaper, Ian Flemming, men han vet å sette pris på livets gode sider.
 
Ikke minst er han kjent for sin forkjærlighet for de leskende drinkene, men gode viner til deilige retter takker han heller ikke nei til.
 
Elegante og eksklusive drinker
Den mest kjente av alle Bond sine drinker er en vodka martini, shaken not stirred, og vodka har fulgt Bond gjennom alle år.
 
Men James Bond er også en trendsetter. Opp gjennom årene har det nemlig blitt servert mange deilige drinker i bøkene og filmene - drinker som har blitt populære på barer over hele verden.
 
Noen av disse er Vesper, Black Tie og Black Velvet. Den siste i rekken har fått navnet Quantum of Solace, og den kan du lese mer om her.
 
Gode tips
Før festen er det noen ting du bør sikre at du har i hus:
 
• En cocktailshaker ("vodka martini, shaken not stirred")
• En barsil
• En finmasket tesil
• En lang skje
• Rikelig med is
• Lime og sitron
• Godt med brennevin og blandevann
• Store cocktailglass
• Gode grønne oliven
• Tannpikrere
• En liten skarp kniv
• Ditt beste agentantrekk
 
Fortell andre lesere om ditt Bond-party i vårt forum.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
Lykke til med festen!
 

The 007 Black Martini

The 007 Black Martini

Fremgangsmåte

Fyll et cocktailglass med knust is, ha i vermuten og ha i litt vann.
 
Ha vodkaen i en shaker med is og rist godt. Hell ut isen og vermuten fra cocktailglasset og sil den iskalde vodkaen over i glasset. På denne måten får du hintet av vermut til drinken uten at den blir for fremtredende.
 
Pynt med en bit sitronskall.
 
For at det skal være en skikkelig martini slik som James Bond liker den, skal den ristes. 
 
Råvarer:

Sendt inn av Smirnoff/ Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften

Quantum of Solace

Quantum of Solace
Ingredienser
2 cl Campari
6 cl blodappelsinjuice

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist godt.
 
Sil over i et iskaldt cocktailglass og pynt med en bit sitronskall eller en skive blodappelsin, gjerne tørket.
 
Tips:
Du kan også lage denne drinken med en god appelsinjuice dersom du ikke får tak i blodappelsiner. Den kan også serveres som en longdrink med masse is.
 
 

Sendt inn av Smirnoff

Vurder oppskriften

007 Black Tie

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is og ha i vodka, mynteblader og sukkerlake. Rist godt og sil over i et champagneglass.
 
Topp opp med champagne og pynt med et mynteblad.
 
NB! Pass på å sile gjennom en finmasket tesil slik at du ikke får med deg noe fra mynten.
 
Råvarer:

Sendt inn av Smirnoff / Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften

The Vespern drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is, ha i alle ingrediensene og rist godt. Sil over i et stort avkjølt cocktailglass og pynt med en sitrontwist.
 
Lillet er en fransk bitter basert på frukt som kan være vanskelig å få tak i, men du kan erstatte den med tørr vermuth og twisten av sitron.
 
Dette er den originale James Bond-drinken fra filmen Casino Royale.

Sendt inn av Smirnoff / Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her