Mild vinter gir isvin-krise

Den milde vinteren rammer produksjonen av Eiswein hardt.

Det er ikke bare her hjemme det har vært usedvanlig mildt i vinter. I Canada og USA hersker det for tida stor bekymring blant produsenter av ice wine.

Den søte vinen krever at druene fryser ved minst åtte minusgrader, noe termometrene ikke var i nærheten av før i slutten av forrige uke, skriver CBS News.

Da gjaldt det å handle raskt, for kuldeperioden varte bare i noen få timer. Selv om mange produsenter rakk å høste en del druer, vil produksjonen nesten bli halvert i forhold til tidligere år.

I Tyskland er situasjonen mye verre. Stefan Erbes fra Weingut Karl Erbes i Ürzig sier til defanter.com at sjansene er lave for at Eiswein-druene kan høstes i år. At noen av druene er rammet av råte, betyr i tillegg at innhøstingstemperaturen må ned i minus 10, forklarer Erbes. Ifølge prognosene er ser det imidlertid ut til at værgudene er på vinprodusentenes side, melder decanter.com.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen