Mørt og magert kjøtt er i tiden

Renskåret svinekjøtt er lyst kjøtt. Og det er saftig, mørt og magert. Videre er det svært raskt å tilberede og tar lett smak fra krydder. Det er godt egnet i wok, så vel som i supper og salater, i gryteretter og sammen med pasta. Hele 20 oppskrifter med drikkeforslag venter på deg.

Magert svinekjøtt kan i dag kjøpes som filet, skåret i strimler og terninger, skinkebiff, snitzel og kvernet svinekjøtt. Margert som det er, med en fettprosent så lav som 2-4 %, krever det litt av den som skal tilberede kjøttet. Kjøtt med en litt rosa, men varm kjerne smaker bedre og er saftigere enn gjennomstekt kjøtt. Skal kjøttet stekes som biff så bruk ikke for sterk varme, og stek ikke kjøttet for lenge. Strimlet  svinekjøtt kan med fordel legges rett i kokende kraft eller suppe uten å bli stekt først.

Tidsklemma er et begrep for småbarnsforeldre, og spesielt i det hverdagsmiddagen skal tilberedes, kjenner til og følger på kroppen hver dag. Samtidig har også denne gruppen et ønske om å lage "skikkelig" mat. Definisjonen på skikkelig mat kan nok variere en del alt etter hvem man snakker med. Det unike med det magre svinekjøttet er at det lett lar seg kombinere med hel- og halvfabrikata, og det kan tilberedes fra grunnen av med friske grønnsaker og krydder. Valget, hvordan du vil gjøre det, er i grunnen ditt. Her får du uansett en rekke flotte oppskrifter du kan boltre deg med:

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss soyaolje
1 rød paprika
½ løk
2  gulrot
1  purre
1 rød chili
2 ss sitronsaft
2 ss eplemos
2 pk. nudler

Fremgangsmåte

Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.

Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.

Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.

Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.

Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Satayspyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g renskåret svinekjøtt i strimler
4 ss soyasaus
1 ts revet, frisk ingefær, evt. ½ ts tørket
1 ts malt koriander
1 ss sitronsaft
2 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Træ de tynne strimlene av svinekjøtt på et spyd som et trekkspill.

Bland sammen soyasaus, ingefær, koriander og sitronsaft. Pensle spydene med blandingen og la det trekke en stund før de grilles.

Like før grilling, drysser du på sesamfrø. Grilles ca. 2 minutter på hver side.

Serveres med ris eller salat .

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Wok med marinert svinekjøtt og nudler

Antall porsjoner

2

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 båt. hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
2 ss søt soyasaus
½ stk. rød chili
1 pk. nudler
3 ss olje til steking
½ stk. purre
½ stk. rød paprika
1 stk. gulrot
½ stk. løk
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og ingefær og bland sammen med kjøttet og soyasausen. Marinér i ca. ½ time. Skjær løk, purre, paprika og gulrot i ringer og biter. Kok nudlene etter anvisningen på pakken, sammen med krydderblandingen.

Fres kjøttet raskt (2-3 minutter) i olje i to omganger på sterk varme. Ta ut kjøttet.

Fres grønnsakene og bland i kjøttstrimlene. Bland i nudlene forsiktig til slutt. Smak til med soyasaus, pepper og evt. salt.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Strimlet svinekjøtt med fennikel

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g ytrefilet av svin
2 ss smør
¾ purre eller ca. 2 sjalottløk
ca. 2 fennikler
ca. 1 dl crème fraiche
ca. ½ ts muskat
ca. 1 dl grønnsaksbuljong

Fremgangsmåte

Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter. Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.

Serveres med basmatiris.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Wok med bambusskudd

Antall porsjoner

2

Ingredienser

300 g svinekjøtt i strimler
2 ss olje til steking
2 vårløk eller ½ purre i ringer
1 gul paprika i strimler
1 rød paprika i strimler
1 liten boks bambusskudd
150 g bønnespirer
1 dl buljong (vann+ 1 ts buljongpulver)
2 ss soyasaus
1 ss maisenna
1 ts revet fersk ingefær
1 dl cashewnøtter

Fremgangsmåte

Fres kjøttet raskt i en panne eller wok i små porsjoner. Legg kjøttet til side på en tallerken.

Vask og skjær opp grønnsakene og fres dem i pannen et par minutter.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et desilitermål og hell blandingen over grønnsakene. Kok opp og legg i kjøttet.

Dryss over cashewnøttene rett før servering.

Tips: Fres alltid det strimlede svinekjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.

Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Spanske spyd

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g mørt svinekjøtt (skinkebiff, flatbiff eller filet)
5 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
½ ts grovmalt pepper
¼ ts kajennepepper
ca. 3 dl ris
½løk
2 chili
1 ts gurkemeie

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen olivenolje, paprikapulver, gurkemeie, pepper og kajennepepper til marinaden. La kjøttet ligge i marinaden minst 1 time.

Træ kjøttet på spyd og grill/stek 10-12 minutter. Snu og pensle ofte.

Kok risen til 4 porsjoner etter anvisning på pakken, sammen med gurkemeie.

Finhakk løken og skjær chilien i ringer (ta ut frøene). Bland sammen med risen.

En blanding av cherrytomater, oliven og marinert hvitløk er godt til.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eksotisk svinefilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Eksotisk svinefilet:
350 g svinefilet
4 ss eksotisk saus
1 ts finhakket ingefær
2 ss finhakket ananas
2 båter hakket hvitløk
Eksotisk grillsaus:
½ finhakket rød chili eller paprika
2 ss mangochutney
2 ss olje
1 ss honning
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Eksotisk svinefilet:
Bland alle ingrediensene i den eksotiske sausen, og legg fileten i dette i 2-3 timer.

Ta fileten opp av blandingen, og grill den på medium varme i 12- 15 min.

Smør over resten av den eksotiske sausen når den er ferdig grillet.

Eksotisk grillsaus:
Ingrediensene blandes godt sammen og kan enten pensles på kjøttet eller brukes som grillsaus ved siden av.

Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillspyd med svinekjøtt og aprikos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g svinekjøtt eller flatbiff av svin
1 rød paprika
1 squash
ca. 20 tørkede aprikos
2 ss olje til pensling
Eksotisk grillsaus:
½ finhakket rød chili eller paprika
2 ss mangochutney
2 ss olje
1 ss honning
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Bruker du grillspyd av tre, bør de bløtlegges i vann en stund først ellers kan de ta fyr.

Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.

Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen.

Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter.

Server grillspydene med eksotisk grillsaus og en grønn salat og litt brød. Sausen kan du få kjøpt ferdig på flaske eller du kan lage den selv.

Eksotisk grillsaus:
Ingrediensene blandes godt sammen og kan enten pensles på kjøttet eller brukes som grillsaus ved siden av.

Grillsausen passer spesielt godt sammen til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Urteschnitzel for to

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g renskåret svinekjøtt , ca. 1 cm tykke skiver
1 båt hakket hvitløk 
½  ts peppermiks
2 ss krydderurter , rosmarin og salvie eller persille
½ ts salt
ca. 2 ss smør /margarin
2 gulrøtter
1 purre
ca. 6 nøster båndspaghetti
1 dl fløte 
½ terning krydderbuljong

Fremgangsmåte

Vend kjøttet i krydderblandingen og stek det på middels sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekt.

Skjær gulrøtter på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.

Kok pastaen og legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.

Serveres evt. med baguette.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Svinebiff med pasta og paprikasaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

7-800 g skinkebiff, ytre- eller indrefilet av svin (Grøstad-grisen er best!)
2 ss usaltet smør eller olivenolje
salt og pepper
frisk timian eller oregano

Paprikasaus
2 store grillete røde paprika
2 ss sitronsaft
1-2 store fedd hvitløk, grovhakket
4 ss god olivenolje
1 ts sukker
3 ss hakket (blad)persille
2 ansjosfileter
3 ss pinjekjerner
8 dråper tabasco
salt og pepper

Salat:
½ pk grønne bønner
¼ broccoli
4 grønne asparges
1 vårløk
½ boks rucculasalat
¼  ekeblad- eller ½ hodesalat
cherrytomater
noen blader grovhakket basilikum
2 ss god olivenolje
½ ss god eddik
salt

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i porsjonsstykker og stek dem pent brune på alle sider. Sett inn i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter avhengig av tykkelsen på kjøttet. Hvis du ikke har tilgang på ovn, steker du det ferdig i pannen, helst i to omganger med en pause i mellom, for at det ikke skal bli tørt. Sett deretter til side på et lunt sted i 10 minutter. Du kan også steke kjøttstykket helt på samme måte som beskrevet over og skjære det i skiver like før servering.

Paprikasausen:
Del paprikaene i fire, legg dem på folie på en stekeplate og sett dem under grillen (ikke for nært, omtrent midt i ovnen) eller i vanlig stekeovn ved 250 grader til skinnet begynner å boble og er godt brent og paprikakjøttet er mykt. Ta dem ut og pakk dem inn i folien med et kjøkkenhåndkle eller en plastpose rundt og la ligge i minst 15 minutter. Da kan du lett fjerne skinnet. Skjær kjøttet i terninger og bland med de øvrige ingrediensene i en food processor eller bruk stavmikser. Kjør til luftig puré. Sausen kan du lage på forhånd hjemme og oppbevare i tett boks. Det lønner seg å lage dobbel porsjon siden sausen kan brukes til så mange andre retter. Server sausen romteperert.

Server svinebiffene med paprikasausen og nykokt pasta av den typen familien liker best. Ikke glem dampete grønne grønnsaker som broccoli eller grønne bønner. Eller salaten som gjør kokte grønnsaker langt mer spennende:

Begynn med å koke opp lettsaltet vann og blansjer (kok) grønnsakene etappevis i 1 minutt. Overfør til iskaldt vann. Bland de avkjølte grønnsakene med salat, tomater og basilikum. Drypp over olivenolje, eddik og ta noen runder med saltkverna over. Bland lett og server med en gang.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Strimlet svinekjøtt med basmatiris

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g ytrefilet av svin
2 ss smør
¾ purre eller ca. 2 sjalottløk
ca. 2 fennikler
ca. 1 dl crème fraiche
ca. ½ ts muskat
ca. 1 dl grønnskasbuljong

Fremgangsmåte

Brun smøret og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.

Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.

Tilsett grønnsaksbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.

Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.

Serveres med basmatiris.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Svinekjøtt i wok

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g svinekjøtt i strimler
2-4 ss olje
2 gulrøtter
2 paprika
2 små purrer
3 dl buljong (vann + terning)
4 ts soyasaus
2 ts maisenna
1 ts ingefær
salt og pepper

Fremgangsmåte

Grovriv gulrot. Skjær paprika i strimler og purre i ringer. Skjær kjøttet i tynne strimler.

Varm oljen til det ryker svakt og brun kjøttet i små porsjoner 2-3 minutter på sterk varme. Legg til siden.

Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.

Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper og la det trekke et par minutter.

Serveres med kokt ris.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Svinekjøtt i pitabrød

Antall porsjoner

2

Ingredienser

300 g kvernet svinekjøtt
½ purre
2 ss olje til steking
½ ts salt
½ ts pepper
1 pose salatblanding
2-4 pitabrød
chilisaus

Fremgangsmåte

Skjær purren i tynne ringer.

Fres kjøttet på relativt sterk varme i to omganger. Del det fra hverandre i små biter. Tilsett purren og stek den sammen med kjøttet til den blir myk. Dryss over salt og pepper.

Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Fyll pitabrødene med kjøtt og salat. Toppes med chilisaus, rømme eller annen dressing.

Tips: Istedet for pitabrød kan du bruke tortillawraps

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

300 g svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 sjalottløk
½ grønn chili
1 båt hvitløk
1 ts finhakket, fersk ingefær
1 vårløk
1 appelsin
1½ dl vann
ca. 1 ts maisenna
½ ts salt
¼ ts pepper
pasta (mengdeberegning på pakken) 

Fremgangsmåte

Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.

Rør ut maisenna i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.

Kok pasta som anvist på pakken.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hurry-curry

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g renskåret svinekjøtt i strimler
3 ss olivenolje
2 båter hvitløk
½ ss sterk karripasta
1 fersk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
1 purre
½ brokkoli
1 rød paprika
2 dl hønsebuljong
1 ss maisennamel
3 dl jasminris

Fremgangsmåte

Sett på risen først. Varm oljen i wok, ha i finhakket hvitløk og fres. Stek kjøttet i dette. Ta opp kjøttet. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres grønnsakene og ingefær i karripastaen i 2-3 minutter. Ha kjøttet oppi, og tilsett buljongen. Rør maisenna ut i en kopp med 2 ss vann, og rør det inn.

Server med jasminris til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet og godt krydret svinefilet med paprika- og basilikumsaus og snøfriskegg

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

700 g svinefilet

Krydderblanding:
1 ts hvitløkspulver
1 ts kummin
2 ts paprikapulver
¼ ts cayennepulver
2 ts malt svart pepper
1 ss finhakket frisk bladpersille
1 ss finhakket frisk oregano
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ts salt

Fremgangsmåte

Bland alt krydderet godt og gni inn i kjøttet. La ligge så lange som mulig, og helst en time. Puss bort løst krydder og gni kjøttet inn med olje og legg på grillen. Stek ca 4 minutter på hver side, og legg på et serveringsfat for hvile i 10 minutter. Skjær opp i skiver.

Server den grillete svinefileten skåret i skiver med paprika- og basilikumsaus , snøfriskegg , nykokt tagliatelle og en grønn salat.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Blackened pig surprise

Antall porsjoner

2

Ingredienser

400 g strimlet svinekjøtt
ca. 2 ss chiliolje
ca. 5 poteter
1 boks mais eller korn fra 2 rå mais
1 rød paprika
3 ss crème fraiche
5 ts paprikapulver
7 ts chilipulver 
½ ts salt

Fremgangsmåte

Stek svinekjøttet raskt på middels sterk varme med litt chiliolje. Strø på litt salt. Ta ut kjøttet av pannen.

Skjær poteter i små terninger - stek terningene sammen med mais. La det surre i pannen i ca. 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen når potetene er møre.

Rør inn chilipulver, paprikapulver og salt. Tilsett crème fraiche server med ytterligere creme fraiche og lange paprikastrimler.

Denne hotte opplevelse anbefales!

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Honningmarinert skinkebiff

Antall porsjoner

2

Ingredienser

2 skinkebiffer á ca. 200 g
2 ss olivenolje
1 ss honning
2 ss sennep
2 båter hvitløk , finhakket
2 ts hakket frisk koriander
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en plastpose, og legg skinkebiffene i posen i ca. 2 timer.

Ta kjøttet ut av posen, og grill det ca. 2-3 min på hver side til det er gjennomstekt.

Server gjerne med foliegrillet løk som er stekt på grillen i en spiseskje honning.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Skinkebiff med kinakål og pesto

Ingredienser

4 skinkebiffer, á 150 g
1 ts salt
½ ts pepper
1 kinakål
1 l vann + 2 ts salt
2-3 ss pesto

Stekte potetbåter:
8-10 poteter
2-3 ss olje
2 ts urtekrydder
2 ts salt

Pesto:
1 stor bunt basilikum
2 ss pinjekjerner evt. valnøttkjerner
50 g revet parmesan
3 båter hvitløk
ca. 1 dl olje

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen. Pensle med olje, urtekrydder, salt og pepper. Stek i 20 minutter.

Fres skinkebiffene på sterk varme i litt olje ca. 2 minutter på hver side. Dryss over salt og pepper og la biffene ettersteke på svak varme mens resten gjøres klart.

Del kinakålen i 8 båter. Kok opp (det lettsaltede) vannet og kok kinakålen 3-4 minutter til den er mør.
Legg litt pesto over kålen rett før servering.

Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.

Pesto:
Mos basilikum, pinjekjerner, parmesan og hvitløk i foodprosessor. Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens maskinen går. Smak til med salt og pepper.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fargerik salat med skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

300 g skinke i terninger/smårettskinke
½ pakke friske eller frosne aspargesbønner
½ l vann
1 ts salt
1 pose ferdig blandet salat
1 appelsin i båter uten skinn
2 ringer ananas i biter

Fremgangsmåte

Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la dem renne godt av.

Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.

Lag dressing og drypp over salaten.

Tips:

Hvis du vil ha enda mer mat i salaten, kan du tilsette osteterninger, gjerne en med mye smak som feta.

Tips:

Server med ulike brød: Ciabatta, foccacio, nan, pita, filone, panini'-brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen