Dagens rett

Moules Gratinert Provençale

Blåskjell er rimelig, enkel og smakfull sommermat. På med tomater og urter samt annet godt og inn i ovn, eller grill dersom været tillater. En frisk hvitvin passer til denne retten, og forslag til en sådan følger selvsagt med.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Moules Gratinert Provençale

Antall porsjoner

4

Ingredienser

80 stk Norske Dyrkede Blåskjell (ferdig dampet) (Se oppskrift på Moules Basis Gryte )
4 dl provençalesaus
50 g revet modnet ost
Friske basilikumblad

Provençalesaus:
1 ss olivenolje
2 løk, grovhakkes
1 stilk selleri, finhakket
1 hvitløkbåt, presses eller finhakket
1 ts frisk basilikum, finhakket
½ ts timian
1 ts persille, finhakket
1 laurbærblad
1 ss tomatpuré
4-5 modne tomater, skoldes og hakkes (eller 400 g hermetiske)
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker

Fremgangsmåte

Provençalesausen:
Surr løk, hvitløk, selleri og krydderurter i olivenolje på svak varme til ingrediensene er myke. Bland inn tomatpuré og tomater. La det putre på svak varme i 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Sett stekeovnen på 300 grader eller bruk grillen.

Fjern den øverste skalldelen på de dampede skjellene og legg dem på ildfaste fat. Fordel provencalesausen over de Norske Dyrkede Blåskjellene. Dryss over ost og sett fatet i stekeovn på sterk varme eller grill i 3-4 minutter til de er gyldenbrune. Dryss basilikum over, og server straks.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Moules Basis Gryte

Antall porsjoner

1 - som hovedrett

Ingredienser

1 kg Norske Dyrkede Blåskjell
½ stilk stangselleri, finhakket
½ liten løk, finhakket
5 cm purre, finhakket
1 ss smør eller olivenolje

Fremgangsmåte

Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket).

Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.

Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Tips:  Majones og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere blåskjellretter

Velg riktig vin til fisk og skalldyr

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen