Musserende bjørkesaft

Svensker lager nordisk svar på champagne.

Svenskene er svært så tidsriktige og går nå i gang med produksjon av musserende bjørkesaft, i følge WOW News. Det er bedriften Björksavsprodukter AB utenfor Östersund som lager den nordiske versjonen av champagne. Og råvaren er svært så lokal.

Tror på suksess
Bjørkene som tappes (på samme måte som gummitre og lønn) gir om lag 6-8 liter bjørkesaft i døgnet. Daglig leder Peter Mosten har videreutviklet en oppskrift fra 1700-tallet som han tror skal bli en stor suksess.

Helsebringende
Blant annet er japanerne veldig opptatt av bjørkesaftens helsebringende sider (bortsett fra de med bjørkepollenallergi). I første omgang produseres 5000 flasker, så det holder neppe til mer enn det svenske markedet som allerede har hatt tilgang på en bjørkevin uten bobler.

Forsiden akkurat nå

Til toppen