Nå er det her - ØL Apéritif

Nå er det nye magasinet ØL Apéritif her, og du kan abonnere for bare 149 kroner for fire nummer. Ordinær pris er 269 kroner. I det første nummeret finner du blant annet et interessant intervju med Per Heimly om hans forhold til øl, vi har besøkt både Kamp
Redaksjonen
08 Juni 2003 - 20:00

Det første nummeret av ØL Apéritif  er nå på gaten og responsen så langt er meget god og hyggelig for redaksjonen. Bladet er det eneste av sitt slag i Norden som du også kan kjøpe i Narvesen.

Lekkert design og tilsvarene foto kombinert med tøft redaksjonelt stoff er hva redaksjonen har satset på. Her er det ikke spart på noen ting.
 

Du kan blant annet lese om:
 
 
Kampen om Grillen
Der kokken Mathias Vleeshouwers gir deg oppskriften på et vellykket grillmåltid med både forslag til hva du skal lage og hvilket øl du skal velge til.

Per Heimly på egne ben
Vi har snakket med Per Heimly om hans forhold til øl, fotografering og kunsten. Dessuten ba vi Heimly ta bilder av seg selv og øl.

En søt engelsk bitter
Vi har besøkt puben The Dove i London. Her har tiden nesten stått stille i 300 år. Hit kommer folk fordi puben tar så godt vare på ølet og dem. Du finner også tips om andre puber i London du bør besøke.

Så glasset passer
Hvorfor tar øldrikkerne til takke med ei mugge med hank på eller det tradisjonelle halvliterglasset. Vi viser det at det finnes atskillige stilige alternativer.

 
Kjell Tores Orkestermat
På Madserud Gård i Oslo regjerer to mesterkokker - som er lidenskaplige glade i øl og som opptrer som matorkester når de er lei av kjøkkenet. Her serverer de sommermat med øl til.

Herlige lyse gleder
Vi har snakket med  noen av bryggeriene som nå venter på responsen på sommerølet de nettopp har lansert.

Test av sommerøl og lyst øl
ØL Apéritif har testet 27 forskjellige ølsorter av det lyse slaget.

Red beer og bayer hos Churchill
Pubvert Larry Kushmar sier at bayer er på full fart tilbake i ølglassene og serverer villig vekk til glade oslogutter.

Loven for det gode øl
Renhetsloven av 1516 er under sterkt press, men heldigvis fortsetter norske bryggerier å følge den - og å lage godt øl.
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her