Nå kan han bli global World Class-vinner

Nå kan han bli global World Class-vinner

Jesper Høst vant den vesteuropeiske finalen i bartenderkonkurransen.
01 Juni 2012 - 16:26

Nordmannen Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo trakk det lengste strået blant de norske deltakerne under helgens vesturopafinale i World Class. Nå skal han møte konkurrenter fra over 40 land i verdensfinalen i Rio i juli.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser. I helgens vesteuropeiske finale var Norge representert med tre kandidater, Jesper Høst, Chris Grøtvedt og Monica Berg.

LES OGSÅ: Høst world class i Norge

I konkurransen vurderte dommerne kunnskap, kreativitet og karisma sammen med til sammen fire drinker fra hver deltaker. Til slutt fikk Høst flest poeng blant de norske deltakerne, og nå går turen videre til Rio de Janeiro og jakten på den prestisjefylte tittelen World Class Bartender of the Year.

Bartenderkonkurransen World Class ble stiftet av Diageo Reserve i 2008. Målet er å spre kunnskap og inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails, skriver selskapet i en pressemelding.

I London-juryen satt:

• Spike Marchant, Global Brand Ambassador for Diageo Reserve World Class (Master of Ceremonies)
• Manabu Ohtake, global vinner, World Class 2011
• Jamie MacDonald, britisk vinner, World Class 2011
• Alberto Pizarro, spansk vinner, World Class 2011
• Erik Lorincz, global vinner, World Class 2010
• Alice Lascelles, medstifter av Imbibe Magazine
• Barrie Wilson, Global Trade Ambassador for Tanqueray
• Ago Perrone, bartender ved The Connaught, London
• Dennis Tamse, Ketel One vodka Distillery Ambassador
• Stefan Gabányi, forfatter av Whiskey and Schumann’s Whiskey lexicon
• Gary Sharpen, medredaktør av bloggen The Cocktail Lovers
• Alison Forrestal, General Manager - Reserve Business, Diageo Western Europe
• Charlie Burton, Commissioning Editor - Bristiske GQ

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her