Nå kan vi endelig spise sjokoladekake igjen

Mørk sjokolade og solbær er en «match i himmelen». Med et glass portvin til skjønner alle at det er høst. Her er oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Etter en så lang og varm sommer som vi har hatt i år, er vi godt forberedt for en mørk og lang høst. Litt «trøstemat» hører imidlertid med, og knapt noe gir vel mer trøst enn nettopp sjokolade. Denne kakeoppskriften er dessuten glutenfri siden det er brukt malte mandler (mandelmel) i stedet for vanlig mel. Det gir oss en kake som i tillegg til å være utpreget saftig og god også kan spises av dem som unngår gluten.

Denne kaken er også glutenfri

Har du ikke solbær i fryseren, kan du selvsagt velge en annen bærtype som smakstilsetting. Bringebær er alltdi godt sammen med sjokolade.

Sjokoladekake med solbær

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Sjokoladekake:
5 egg
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk kokesjokolade
200 g skåldede og malte mandler
3 ss solbærgelé eller solbærsyltetøy
Solbærkrem:
1 dl solbærsaft eller solbærlikør
15 g sukker
3 eggeplommer
2 dl crème fraîche orginal, 35%

Fremgangsmåte

Sjokoladekaken:
Sett ovnen på 150 grader. Du trenger en springform på ca 24 cm.

Pisk sukker, fem eggeplommer og en hel egghvite til eggedosis. Spar de fire eggehvitene til senere.

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland den inn i eggemassen.

Tilsett mandelmelet (de finmalte mandlene) og vend inn solbærgeleen eller solbærsyltetøyet.

Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig inn.

Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i forvarmet ovn i ca 50 minutter.

Solbærsaus:
Kok opp solbærsaft/solbærlikør sammen med sukker.

Pisk sammen eggeplommene.

Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald.

Rør forsiktig inn crème fraîche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.

Server kaken med solbærkremen ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode kakeoppskrifter

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen