Dagens rett

Når du har smakt denne, er du solgt

Denne thaiinspirerte biffretten er avhengighetsskapende. Du må love å prøve ut denne spennende oppskriften.

Det asiatiske kjøkken peker seg ut med sine fantastiske kombinasjoner av salt, surt og sterkt. Denne biffsalaten er et veldig godt eksempel på akkurat det. Om du ikke er så glad i det sterke, kan du med fordel redusere på chilimengden.

Flere fristende salatoppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Thaiinspirert biffsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
300 g sukkererter
2 rødløk
2 røde paprika
2 agurker
4 ss frisk koriander, grovhakket
2 ss frisk mynte, grovhakket
 
Dressing:
4 ss fiskesaus (asiatisk)
4 ss limesaft
4 ss soyasaus
2 ss sukker
1 finhakket, rød chili

Fremgangsmåte

Finhakk rødløk, sukkererter, paprika og agurk. Bland inn urtene.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen. Rør til sukkeret er oppløst, og bland dressingen inn i grønnsakene.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La biffene hvile i 5 minutter.

Skjær biffene i skiver og legg skivene over salaten.

Denne salaten er frisk og mettende på samme tid. Kombinasjonen av fiskesaus, limesaft og soyasaus er utrolig deilig og grunnlaget for en rekke thairetter.

Herlige salater

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen