Dagens rett

Når norsk fisk møter italiensk smak, blir det full treff

Med denne oppskriften kan det ikke gå galt. Ikke tar den lang tid heller. Belønningen er masse god smak.

Det er kanskje en ingrediens du stusser over i denne klassiske retten fra Sardinia, og det er fregola. Det er rett og slett en sardinsk pastaspesialitet laget av semulegryn (som couscous). Deigen triles ut til bittesmå kuler som ristes i ovnen. Dermed får du en ganske annen smak enn med vanlig pasta eller couscous.

Vi har mange andre oppskrifter med couscous

Men bevares, får du ikke tak i fregola, kan du godt bruke pasta eller couscous. Fregola selges for øvrig i velassorterte butikker og delikatesseforretninger med fokus på det italienske kjøkken.

Her kan du registrere deg forå få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fisk med fregola

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 ss olivenolje
4 finhakkede hvitløkfedd
½ liten, frisk rød chili uten frø, finhakket
1 stor håndfull frisk flatbladet persille, grovakket
1 red snapper eller havabbor, ca 450 g, renset uten hode og hale
450 g tykk torskefilet
400 g hermetiske, hakkede italienske plommetomater
175 g tørket fregola
salt
nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

Denne spesialiteten fra Sardinia er en mellomting mellom suppe og en stuing. Server den med italiensk brød med sprø skorpe, så man kan tørke opp sausen. Får du ikke tak i red snapper eller havabbor, kan du bruke en uer eller annen fast fisk.

Varm 2 ss av oljen i en stor kasserolle. Ha i hakket hvitløk og chili, sammen med omtrent halvparten av persillen. La det surre på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.

Skjær all fisken i store biter. La skinn og ben følge med på red snapper og mullen eller multen. Legg bitene i kasserollen etter hver som du skjærer opp. Drypp 2 ss olivenolje over fisken og la det surre noen minutter til.

Tilsett tomatene, fyll den tomme boksen med vann og hell det i kasserollen. Kok opp. Salt og pepre etter smak, slå ned varmen og la det koke i 10 minutter. Rør av og til.

Ha i fregola og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett 2 ½ dl vann og resten av oljen, og la det småkoke i 15 minutter, til pastaen er al dente.

Hvis sausen blir for tykk, har du i mer vann. Smak til og server rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med resten av persillen.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen