NM til SMAK09

Norgesmesterskapet i institusjonskokkfaget skal flytte fra Ålesund til Lillestrøm.
Redaksjonen
26 Februar 2008 - 11:00

Etter å ha avviklet NM ti år på rad under Matfestivalen i Ålesund, har styret i Kost- og ernæringsforbundet bestemt at konkurransen flyttes til Norges Varemesse på Lillestrøm.
 
Neste NM i institusjonskokkfaget er lagt til SMAK09 som arrangeres 3.-6. februar 2009.
 
- Å ha NM hvert år er for mye, sier leder i Kost- og ernæringsforbundet, Britt R. Sørø.
 
For tett
- På bakgrunn av tilbakemeldinger fra deltakerne og et forholdsvis lavt antall innsendte menyforslag, har styret konkludert med at NM-finalene har kommet for tett. Begrensede ressurser i institusjonene gjør at få lag finner tid til å delta i konkurransen. Vi håper nå at langt flere kjøkken ser muligheter for å sende inn menyer for å kvalifisere seg til finalen. Utlysning av konkurransereglene for 2009 kommer i god til før sommerferien.
 
Større publikum
SMAK er det viktigste møtestedet for storhusholdningsbransjen, og enten messen blir hvert annet eller hvert tredje år, vil NM få et større publikum enn i Ålesund. Mange flere institusjonskokker vil kunne se kollegene konkurrere, samtidig som andre deler av matbransjen og flere ulike media er til stede.
 
- Vi er opptatt av å markedsføre våre dyktige fagarbeidere så godt som mulig og tror at NM i institusjonskokkfaget vil bli mer synlig på SMAK, sier Sørø.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her