Nordens beste kokker møtes til dyst

Nordens beste kokker møtes til dyst

10 av Nordens ypperste kokker skal kjempe om tittelen "Nordens beste" på Foodexpo 2012 i mars.
16 Februar 2012 - 10:48

Den 20. mars er det duket for et ordentlig "showdown" i den danske byen Herning. Da skal Nordens fremste kokker traktere kniver og råvarer i kampen om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012.

- Det blir en spennende konkurranse med ti virkelig dyktige finalister. Vi håper det sender et tydelig signal om at det nordiske kjøkken er en gastronomisk høyborg, og at våre kokker er bransjeledende, sier restauratør Uffe Nielsen, president for Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark.

Han framhever at Norge har verdens beste kokkelandslag, mens danskene for tiden innehar titlene "Verdens beste restaurant" og "Verdens beste kokk".

Fra Norge stiller Norgesmester i kokkekunst, Christian A. Pettersen (Charles & De i Sandnes), og vinner av klippfisk, Adam S. Bjerck (Søtt & Salt i Bergen).

LES OGSÅ: Nestbest i Norden

Fem timer

I løpet av konkurransens fem timer skal deltakerne tilberede en meny ut fra en kasse med råvarer som offentliggjøres på finaledagen.

At det nordiske kjøkken står sterkt, understrekes av at visepresidenten i den internasjonale foreningen for kjøkkensjefer (WACS), Gissur Gudmundsson, har valgt å overvære denne konkurransen framfor Bocuse d'Or Europe 2012 i Frankrike.

Det nordiske kokkemesterskapet avholdes for andre gang på Foodexpo. Første gang var i 2010.

Deltakerne:

• Mette Gassner og Morten Mortensen, Danmark
• Martin Hansen og Phi Nghi Thanh Le, Sverige
• Christian A. Pettersen og Adam S. Bjerck, Norge
• Eerik Mansikka Vanhempi, Toni Toivanen Nuorempi og Jorma Haranen Tuomari, Finland
• Òlafur Àgustsson og Gìsli Mattias Auòunsson, Island

Konkurransen er individuell.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her