Norges cocktaildronning

Siv Karin Helland vant NM i drinkmiksing forrige helg.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle «toppa heile driden», sa den nye norgesmesteren i cocktailmiksing etter å ha vunnet mesterskapet med den selvkomponerte drinken «Monroe Lemonade».

Bartenderen fra Stavanger begeistret juryen og vant foran elleve andre finalister i søndagens mesterskap i drinkmiksing og flairing i Oslo, skriver Stavanger Aftenblad.

- «Monroe Lemonade» er en frisk drink. Den er gul øverst, og rød i bunnen. Rødfargen minner om Marilyn Monroes røde lepper, derfor har den fått dette navnet, sier Helland.

Til vanlig er 39-åringen daglig leder i Broremann Bar i Stavanger, og seieren i NM kom overraskende.
- Det er helt sprøtt, og det har ennå ikke gått opp for meg at jeg har vunnet. Det ligger mye yrkesstolthet i dette. Nå blir det mye øving framover mot VM i Singapore, sier Helland.

Hun mener nivået i konkurransen var høyt, med deltakere som har jobbet i bransjen i mange år.

Deltakernes drinker ble dømt ut i fra utseende, smak og lukt, og mesterskapet ble arrangert av Norsk Bartender Forening.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen