Norsk julebrunost made in England

Ikke mulig å lage slik ost i Norge, sier Tine.

Rund og med rød voks rundt seg, ligger den nye julebrunosten i butikkene. Råvarene i osten er norske, men osten er produsert ved et anlegg i England.

- Dette er en prøveproduksjon for å teste om det er marked for en slik type ost. Ettersom produksjonsanleggene våre for brunost i Norge ikke er i stand til å produsere osten i den form og med voksingen som trengs, har vi valgt å produsere den i England, forklarer kommunikasjonssjef Lars Galtung i Tine til Romsdals Budstikke.

Ifølge Tine lages det cirka 20 tonn av juleosten i år. Produktet er et prøveprosjekt, og er en blanding av gudbrandsdalsost og fløtemysost, tilsatt blant annet kardemomme og rosiner. Osten er ifølge Tine en mellomting av Gudbrandsdalsost og Fløtemysost i farge og smaksstyrke. Julebrunosten produseres ved et meierianlegg i Ilchester, sørvest i England. Ilchester Cheese Co. Ltd. er eid av selskapet Norseland, som igjen er eid av bondesamvirket Tine.

Selger osten godt, kan det ifølge Tine bli aktuelt å montere produksjonsutstyret som trengs ved et av de norske brunostmeieriene.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen