Norsk Matkultur går konkurs

Inntektene sviktet for stiftelsen bak Det Norske Måltid.

– Vi er i ferd med å melde oppbud. Konkursbegjæringen er like rundt hjørnet. Det er fryktelig trist og leit, men slik er realitetene, sier leder Harald Osa i Norsk Matkultur til Horecanett.

Den Stavanger-baserte stiftelsen har drevet som en rendyrket prosjektorganisasjon, og avviklingen er ifølge Osa et resultat av for mange «stang ut» og utsatte prosjekter.
– Når vi mister kontantstrømmensom, er det det ikke liv laga over tid.

Norsk Matkultur ble startet i 2006 som en prosjektorganisasjon som skulle være en pådriver for norsk matkultur og det gode måltid. Stiftelsen tok mål av seg til å være en skaper, tilrettelegger og koordinator av tiltak som skulle stimulere til utvikling, verdiskaping og mangfold innenfor norsk matkultur.

– Jeg er fryktelig stolt over det vi har fått til i løpet av disse årene. Vi har bidratt til økt stolthet rundt norsk mat, og håpet er nå at det finnes aktører i Mat-Norge som er interessert i å videreføre noe av arbeidet vårt, sier Osa. Han er én av fire ansatte i stiftelsen.

Norsk Matkultur står blant annet bak Menyprisen og var medarrangør av programserien Det Norske Måltid på TV 2.

Det Norske Måltid er delt i like store eierandeler mellom Norsk Matkultur og Næringsforeningen i Stavanger. Sistnevnte vil videreføre konseptet, sier administrerende direktør Harald Minge.
– Vi kommer til å påberope oss 100 prosent eierskap og tar sikte på å bringe prosjektet Det Norske Måltid til nye høyder, sier han til Stavanger Aftenblad.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen