Ny håndtørker på markedet

Dyson Airblade er den raskeste, mest miljøvennlig og hygieniske håndtørkeren tilgjenglig til nå. Det mener i alle fall produsenten.

Dyson ble for få dager siden introdusert i Norge. Skal vi tro produsenten snakker vi om en revolusjon.
 
Luftflak
- Dyson Airblade skaper et høyhastighets luftflak som på en skånsom måte tørker hendene. Den er rask og den er veldig hygienisk.
 
- Og ikke minst er det et miljømessig alternativ til fordampingsmetoden, sier gründer og oppfinner James Dyson i en pressemelding.
 
Hygiene
Tradisjonelle håndtørkere bruker 60 år gammel teknologi. I tørkeprosessen baserer den seg på fordampning. Men luften på toaletter inneholder mange smittsomme avføringsbakterier og denne luften blir varmet opp og så blåst ut på sko, klær og nyvaskede hender.
 
Påskynder prosessen
De fleste på et toalett påskynder tørkeprosessen ved å gni hendene sammen. Undersøkelser viser at dette fører til at bakterier fra dype hudlag og fra fingerneglene kommer opp på overflaten.
 
Dyson Airblade skal i følge produsenten fjerne 99,9 prosent av bakteriene. I tillegg skal hendene bli helt tørre etter bruk.

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen