Nye smuglertall kan stoppe skatteøkning

Ny smuglerstatistikk kan skrinlegge varslet svensk skatteøkning på alkohol.

Debatten om hvor mye alkohol som smugles inn til landet, raser i Sverige. Flere av de store bransjeorganisasjonene hevder alkoholpolitiske beslutninger blir truffet på feil grunnlag, og nå melder Gøteborgs-Posten at statistikken trolig blir oppjustert, skriver wownews.se.

Senter for sosialvitenskaplig alkohol- og narkotikaforsking (Sorad) ved Universitetet i Stockholm, medgir at tallene for smugling av alkohol trolig har vært mangelfull, og vil trolig legge fram ny statistikk som viser at smuglingen er mer omfattende enn tidligere antatt.

- Revisjonen skjer forhåpentlig før regjeringen skal legge fram forslag om nye skatter på øl denne høsten. Da får regjeringen kanskje ny innsikt som fører til at den ser at ytterligere skatteøkninger på alkohol verken bedrer folkehelsa eller skatteinntektene, heller tvert imot, sier leder Cecilia Giertta i bransjeorganisasjonen Sveriges Bryggerier.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen