Drikke
Nyhetene på polet januar 2012 - Rødvin

Nyhetene på polet januar 2012 - Rødvin

Aase E. Jacobsen
12 Januar 2012 - 11:30

Interessen for single malt-whisky er voksende samtidig som prisene på sjelden/eksklusiv vare går samme veien. De beste i denne omgang koster mellom en og to tusenlapper og det må man altså ut med for vellaget whisky mellom 20 og 30 år. Hvis du nøyer deg med yngre saker, er det beste kjøpet Bruichladdich Islay Single Malt Golden Promise Barley 2006 – en flott og usedvanlig ren og fruktig whisky – som vi anbefaler til sjømat.

Om du ikke er helt der, finnes det andre godbiter med lavere alkohol blant januarnyhetene. En håndfull spennende øl er også verd å prøve ut.

Når det kommer til vinvaluta er spesielt Cune Gran Reserva 2000 et veldig godt kjøp. Her får du topp rioja i en god årgang og topp produsent for en veldig gunstig pris.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 5. januar 2012 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2012. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2012. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk):

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. januar 2012. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin

+ (89p)
Cune Gran Reserva 2000
Comp. Vinicola del Norte de España
Spania - Rioja
94197 Vectura - kr 200,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VinoVinVinho
Farge og duft: Dyp rød. Kompleks duft med eksotiske toner, fatkrydder, lær, modne røde og mørke bær.
Smak: Fyldig anslag, god syre, frisk og god med fin saftighet, god stofflighet, fin fasthet utover, sitter veldig godt. (2000)
Bruksområde: Lam, okse med god saus.
Vurdering: En flott vin for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. (2000)
Laget av: 85% Tempranillo, 10% Graciano, 5% Mazuelo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, temperaturkontrollert gjæring, 24 md. lagring i franske- og amerikanske eikefat. Før salg ble vinen flaskemodnet i 6 md.
Bestill her:

+ (88p)
Mazzi Amarone della Valpolicella Classico Punta del Villa 2005
Roberto Mazzi
Italia - Veneto
93468 VSD - kr 321,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vini Veri
Farge og duft: Dyp varm rød. Rike toner av kirsebær, mørke bær, fat.
Smak: Bløtt anslag, middels fylde, bra syre, fine tanniner, sitter godt med en del kirsebær og syltet preg i finishen, sjokolade og fat. (2005)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En god amarone for de neste seks-sju årene. Godt kjøp. (2005)
Laget av: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Før pressing ble druene tørket i 2-3 md., 3 dagers kaldmaserasjon deretter temperaturkontrollert gjæring i 12 dager i ståltanker, 30 md. lagring i nye eikefat.
Bestill her:

+ (87p)
Matetic Corralillo Syrah 2010
Matetic Vineyards/Vinos y Turismo
Chile - San Antonio
95669 VSD - kr 150,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vinarius
Farge og duft: Dyp tett mørk rød. God dybde i duften, konsentert frukt, mørke bærtoner, mineraler, vanilje.
Smak: Fyldig anslag, veldig god frukt, fin syre, fine runde faste tannniner, sitter godt utover, frisk fast finish. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En fast og god vin som tåler fint fem år. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, gjennomgått fullstendig malolaktisk gjæring, 12 md. fatlagring før forsiktig filtrering og tapping.
Bestill her:

+ (87p)
Ch. Mercier Cuvee Traditionelle 2009
Ch. Mercier
Frankrike - Côtes de Bourg
95786 Danvik Vin - kr 176,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Danvik Vin
Farge og duft: Dyp kald rød. Sødmefylt solbærpreg, fin jordsmonnskarakter.
Smak: Fyldig anslag, god fylde, fin syre, fine tanniner, veldig god frukt, frisk utover, lang ettersmak. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god og ungdommelig bordeaux. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 55% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret tradisjonelt i stål- og sementtanker, modnet 18 md. før tapping, ikke fatlagret.
Bestill her:

+ (87p)
Benoit Badoz Jura Trousseau 2010
Domaine Badoz
Frankrike - Côtes du Jura
95417 VSD - kr 180,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Strøm
Farge og duft: Klar kald rød. Sødmefylt duft, innbydende, noe urter.
Smak: Bløtt anslag, god munnfølelse, fin syre, bra karakter, frisk utover, fint preg av urter i finishen. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam.
Vurdering: En deilig vin med god karakter for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Trousseau
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, spontangjæret (kun naturlig gjær er benyttet).
Bestill her:

(86p)
Eclat Carignan 2009
Viña Valdivieso
Chile - Maule
95660 VSD - kr 171,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Vinarius
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Noe solbær og fatkrydder, jordlig.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, god syre og fine faste tanniner, men litt jordlig i stilen, sitter godt, fast finish. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En litt rustikk, men konsentrert vin. Tåler fint fem år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 86% Carignan, 14% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret i små åpne ståltanker med 14 dagers maserasjon, 12 md. lagring i franske eikefat.
Bestill her:

(86p)
Ch. Tour du Pas Saint Georges 2008
Delbeck Vignobles et Developpements
Frankrike - St. Georges-St. Emilion
95790 Inter Logistikk - kr 189,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bordeaux Vinhandel
Farge og duft: Dyp ung rød. Fin ung duft med solbær, fat, jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, litt jordlig stil, veldig tradisjonell stil, fin syre og bra tanniner, sitter godt men litt jordlig også i finishen. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En veldig tradisjonelt laget bordeaux for de neste fem årene. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 60% Merlot, 35% Cabernet Franc, 5% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av selekterte og manuelt høstede druer, blandet av forskjellige parseller som er gjæret separat i betong- og ståltanker, lagret 15 md. i franske eikefat.
Bestill her:

(85p)
Colle Massari Rigoleto 2009
Castello Colle Massari
Italia - Toscana
59899 VSD - kr 132,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Høeg & Sørensen
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt jordlig duft men god med parfymerte toner, noe sødme.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, ok syre, ok tanniner, saftig utover, lett fasthet og bra friskhet i finishen. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En saftig og lettlikendes vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 70% Sangiovese, 15% Montepulciano, 15% Ciliegiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker ved 27-30 °C i 15-20 dager, gjennomgått fullstendig malolaktisk gjæring, 10 md. fatlagring for 50% av vinen, 6 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:

(85p)
Las Vals les Gres 2009
Famille Ligneres Domaine las Vals
Frankrike - Corbières
95657 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vine
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Fin ung bærduft med noe mineraler.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, ok syre, runde tanniner, sitter godt utover, fast finish. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 80% Grenache, 20% Carignan
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede druer fra 35-40 år gamle vinstokker, gjæret tradisjonelt i ståltanker. Økologisk.
Bestill her:

(84p)
dA Syrah Réserve 2010
Vignobles Astruc
Frankrike - Oc
95792 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinum
Farge og duft: Tett dyp rød. Søte mørke bær, litt vanilje og mineraler.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, fine tanniner, fast og god utover. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert i 6 dager ved 26-28 °C, maserasjonstid: 8 dager ved 22-23 °C, før tapping ble vinen lagret 6 md. i franske- og amerikanske eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Barone Ricasoli Mille855 2010
Barone Ricasoli
Italia - Toscana
52943 VSD - kr 399,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinarius
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft med røde og mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, fin syre, runde tanniner, sitter bra. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt, spekemat.
Vurdering: En saftig og god boksvin. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Forsiktig pressing, separat gjæring av druetypene i ståltanker ved 28-30 °C, Cabernet-andelen ble lagret i store brukte fat i ca. 6 md. før blanding og tapping.
Bestill her:

÷ (83p)
Ebeia Roble 2010
Bodegas Portia
Spania - Ribera del Duero
52635 VSD - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bibendum
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung duft av røde og mørke bær, snev av fatkrydder.
Smak: Saftig krydret anslag, fin syre, litt bitter utover, men saftig nok, vanilje og mørke bær i finishen. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En saftig og god vin. Godt kjøp. (2010)
Laget av: Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, gjæret temperaturkontrollert ved 26 °C, minimum 4 md. lagring i nye amerikanske eikefat før 5 md. flaskemodning.
Bestill her:

÷ (82p)
Gran Viento Syrah 2011
Arcus Wine Brands
Chile - Aconcagua
95670 Vectura - kr 125,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Arcus Wine Brands
Farge og duft: Dyp tett kald rød. God litt jordlig duft med mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, saftig med noe sødme, ok syre og saftighet, bløte tanniner, noe fasthet i finishen. (2011)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En god vin for et neste året. Verd prisen. (2011)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av selekterte druer, kaldmaserasjon før temperaturkontrollert gjæring ved 23 °C i 14 dager, overpumpet 6 ganger per dag.
Bestill her:

÷ (82p)
Christer Berens Ultimo di Primavola
Cantina Cellaro
Italia
93559 Cuveco - kr 130,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Sommelier
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Søte mørke bær, noe jordsmonn.
Smak: Sødmefylt anslag, ok syre, ok tanniner, sitter relativt godt, sødmefylt frukt hele veien, men ganske harmonisk, frisk bærfinish. (UÅ)
Bruksområde: Krydret mat.
Vurdering: En litt sødmefylt vinstil for nåkonsum. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: Primitivo, Nero d'Avola
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring i ståltanker av druer med opprinnelse i Puglia (Primitivo) og Sicilia (Nero d'Avola).
Bestill her:

÷ (81p)
Laurent Bourgogne Passetoutgrain 2006
Dominique Laurent
Frankrike - Bourgogne
41463 Nafstad - kr 129,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Nafstad
Farge og duft: Dyp varmrød. Fin saftig duft med noe jordsmonnspreg, litt grønn.
Smak: Saftig anslag, prikker noe, en del bittertoner, litt grønn finish. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En noe vel rustikk vin. Nå. Verd prisen. (2006)
Laget av: 50% Pinot Noir, 50% Gamay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, tappet ufiltrert.
Bestill her:

÷ (80p)
Santa Ines Cabernet Carmenère Malbec 2009
De Martino
Chile - Central Valley
55349 Vectura - kr 339,70 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Drøbacchus
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt grønn duft med modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, myk syre, rund frukt, lett sødme, ok karakter, lett bitt i finishen. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En ok boksvin. Vel verd prisen. (2009)
Laget av: Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert vinifikasjon, lagret i amerikanske- og franske eikefat.
Bestill her:
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed CLASS="embedded_bottle" VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="71846" CUSTOM:OLDWIDTH="" CUSTOM:OLDHEIGHT="" CUSTOM:BOTTLEVIEW="">

÷ (80p)
Villa Negra Crianza 2009
La Viña La Font de la Figuera
Spania - Valencia
95789 Vectura - kr 339,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Gavin
Farge og duft: Klar kald rød. Saftig duft med skogsbær.
Smak: Bløtt anslag, veldig bæraktig, bløt syre, bløte tanniner, sitter noe. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En grei boksvin. Vel verd prisen. (2009)
Laget av: 50% Tempranillo, 50% Monastrell
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker, 6 md. fatlagring før tapping.
Bestill her:

÷ (80p)
Di Majo Norante Terra Degli Osci Sangiovese 2010
Di Majo Norante
Italia - Molise
33343 Vectura - kr 93,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vectura
Farge og duft: Dyp tett rød. Litt fatpreget duft med bra sangiovesetoner.
Smak: Bløtt anslag, saftig og litt enkel med lett fylde, saftig rustikk finish. (2010)
Bruksområde: Pasta, pizza.
Vurdering: En enkel men ok vin for nåkonsum. Vel verd prisen. (2010)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess, ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg.
Bestill her:
FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed CLASS="embedded_bottle" VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="79188" CUSTOM:OLDWIDTH="" CUSTOM:OLDHEIGHT="" CUSTOM:BOTTLEVIEW="">

+ (79p)
Amesbury Estate Shiraz 2010
Toorak Winery
Australia - New South Wales
95653 Vectura - kr 93,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Degel
Farge og duft: Klar dyp rød. Søte toner av skogsbær, fatkrydder.
Smak: Bløtt anslag, saftig, litt kunstig i frukten, bløt syre, litt enkel. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En grei vin. Verd prisen. (2010)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker.
Bestill her:

+ (79p)
Haut Boutet de Ch. Cantinot 2006
Yann et Florence Bouscasse
Frankrike - Premières Côtes de Blaye
95785 IB Fine Wines - kr 185,30 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
IB Fine Wines
Farge og duft: Dyp ung rød. Litt stallpreget duft med modne røde og mørke bær, jordsmonn.
Smak: Bløt start, følger duften, litt grønn utover, ikke veldig elegant. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En noe vel rustikk bordeaux. Nå. Knapt verd prisen. (2006)
Laget av: 80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 10% Malbec
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Kaldmaserasjon i 5-8 dager, gjæring i 15-20 dager i stål- og sementtanker, gjennomgått malolaktisk gjæring, fatlagret i 6 md.
Bestill her:

(76p)
Le Cygne Rouge 2010
Vignobles Ferran
Frankrike - Bordeaux
95308 Vectura - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Safety & Security Service
Farge og duft: Dyp kald rød. En del jordsmonn, noe fat.
Smak: Veldig jordlig i stilen, rustikk, tørker en del. (2010)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En uelegant vin. Nå. Knapt verdn prisen. (2010)
Laget av: 75% Merlot, 15% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt i ståltanker, 3 md. lagring i eikefat før tapping.
Bestill her:

(76p)
Villa Grisa Nero 2009
Villa Grisa
Italia - Sicilia
95794 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin ung duft med mørke toner og noe fat.
Smak: Sødmefylt anslag, veldig søt i stilen, ok syre, noe tanniner, litt uren/jordlig utover, emmen finish. (2009)
Bruksområde: Enklere retter.
Vurdering: En ikke helt harmonisk vin pga sødmen. Nå. Knapt verd prisen. (2009)
Laget av: 70% Nero d'Avola, 30% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring i 8 dager ved 24 °C, 12 dagers maserasjon, gjennomgått fullstendig malolaktisk gjæring.
Bestill her:

(74p)
Åkesson Croix du Sud Syrah 2010
Åkesson
Frankrike - Oc
95624 Vectura - kr 348,50 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
ProVino
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Enkel litt sliten duft.
Smak: Følger duften, mangler syre, kort. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En veldig enkel vin. (2010)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess, 6 md. lagring i franske eikefat for 50% av vinen.
Bestill her:

(74p)
El Toro Avanzado Montsant 2009
3890-T CP
Spania - Montsant
95788 VSD - kr 349,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Trans Nordic Selections
Farge og duft: Tett dyp kald rød. Mye stall, litt ufrisk.
Smak: Følger duften, søtlig frukt, bløt syre, ufrisk finish. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En ufrisk vin. Knapt verd prisen. (2009)
Laget av: 30% Garnacha, 26% Cariñena, 18% Cabernet Sauvignon, 14% Syrah, 12% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt av druer fra gamle vinstokker, 7 md. lagring i franske eikefat før tapping.
Bestill her:

÷ (73p)
Portuga
Casa Santos Lima
Portugal
55013 Vectura - kr 291,70 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Optimum Wines
Farge og duft: Klar kald rød. Saftig duft, men noe enkel.
Smak: Veldig enkel og saftaktig i smaken, kort. (UÅ)
Bruksområde: Sangria.
Vurdering: En svært enkel vin. Nå. Knapt verd prisen. (UÅ)
Laget av: 40% Castelão, 30% Touriga Franca, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuell innhøsting for 30% av druene, avstilket før pressing, gjæret temperaturkontrollert ved 20-30 °C i betong- og ståltanker, maserasjon i 28 dager, 3-4 md. lagring i eikefat.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her