Nyhetene på polet juli 2010 - Sør-Afrika rød

Redaksjonen
29 Juni 2010 - 16:58

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Sør-Afrika, rødvin

÷ (92p)
Columella 2007
The Sadie Family
Sør-Afrika - Swartland
10781 VSD - kr 489,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinarius
Farge og duft: Dyp tett rød. Svært konsentrert duft, ung og lukket med en del fat, mye mineraler og jordsmonn samt mørk syrlig frukt i bakkant.
Smak: Svært fyldig anslag, veldig konsentrert og tett med stor fylde, veldig lovende med flott frukt, mase jordsmonnspreg, veldig gode tanniner, varm og rik finish, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Rike kjøttretter, gjerne vilt med god saus.
Vurdering: Trolig Sør-Afrikas aller beste vin. Vil utvikle seg videre i minst 8 år. Vel verd prisen. (2007)
Laget av: 80% Syrah, 20% Mourvedre
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Goats do Roam 2009
Goats do Roam Wine Company
Sør-Afrika - Coastal Region
10783 Vectura - kr 98,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Dyp kald rød. Dyp flott duft med rike bærtoner, fine jordsmonnstoner, blomster, mokka og sjoko.
Smak: Stort bløtt anslag, god rund frukt, bløt og rund i munnen, men tanninene er likevel godt tilstede utover, sitter godt og lenge. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En stor deilig munnfull som tåler fint tre år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Shiraz, 15% Cinsault, 13% Mourvedre, 8% Grenache, 4% Carignan
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md. fatlagring (225 ltr fat), 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Journeys End Cabernet Sauvignon 2007
Journey's End Vineyards
Sør-Afrika - Coastal Region
80500 VINO - kr 160,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
VINO
Farge og duft: Dyp rød nesten svart. Modne mørke bær, en del fat, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, myk i starten, syrene kommer etter hvert, bra fylde, fine tanniner gir god fasthet, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En vellaget sørafrikansk cabernet for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2007)
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 20 md. fatlagring, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
La Capra Kemane 2009
Fairview
Sør-Afrika - Coastal Region
80503 Vectura - kr 100,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Farge og duft: Dyp kald rød. Flott duft med søte mørke skogsbær, parfymert og intens.
Smak: Stort bløtt anslag, god syre, god sødme, innbydende med veldig god frukt, sitter godt med masse krydder i finishen,. (2009)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En herlig vin som er best når den er ung, men som vil holde seg fint i minst et par år. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Mourvedre, 25% Shiraz, 15% Carignan
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md. fatlagring, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Paradyskloof Pinotage 2008
Vriesenhof Vineyards
Sør-Afrika - Stellenbosch
80502 Vectura - kr 150,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Farge og duft: Dyp mørk rød. Mørke modne bær, sjoko og fat.
Smak: Fyldig anslag, god og rund, men likevel bra syre, fine tanniner utover, sitter godt og lenge. (2008)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En vellykket rødvin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Pinotage
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Mullineux Syrah 2008
Chris and Andrea Mullineux
Sør-Afrika - Swartland
10782 Cuveco - kr 218,70 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Dyp ung rødsvart. Modne mørke bær.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, en del sødme, også god syre, moden mørk frukt, mye lakris utover, en del bitterstoffer og varme, mye stoff, men litt søt og varm i frukten. (2008)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En litt varm og tung rødvin. Nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 95% Syrah, 5% Mourvedre
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 11 md. fatlagring (15% nye fat), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
TMV Estate Syrah Mourvèdre 2007
Tulbagh Mountain Vineyard
Sør-Afrika - Western Cape
80579 Vectura - kr 250,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Vinordia
Farge og duft: Kald rød. Fin duft av søte solbær og fat.
Smak: Bløtt anslag, bløt syre, moden frukt, fine tanniner, sitter godt. (2007)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En god vin som godt kunnehatt litt større dybde og litt bedre friskhet. Nå. Verd prisen. (2007)
Laget av: 80% Syrah, 20% Mourvedre
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 22 md. fatlagring, 18 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Stellenbosch Drive Merlot Cabernet Sauvignon 2009
Home of Origin Wine
Sør-Afrika - Stellenbosch
80499 VSD - kr 112,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Vinetum
Farge og duft: Dyp rød. Typisk sørafrikansk duft med modne litt kokte bær og en del jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, ok syre, god og rund stil, ogd fylde, frisk finish. (2009)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En god og drikkevennlig vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 50% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (79p)
Blossom Hill Shiraz 2009
DOI S.p.A.
Sør-Afrika - Western Cape
15701 VSD - kr 89,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Podium Wines
Farge og duft: Kald rød. Noe bærsødme og jordlig preg.
Smak: Bløtt anslag, god syre, godt bitt, sitter noe. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En tanke kommersiell, men ok. Nå. Verd rpisen. (2009)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring for deler av vinen, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her