Nyhetene på polet mai 2006 - rødvin

Selv om det er rosévinene som er i fokus, er mange potensielle vår- og sommerfavoritter også blant de andre mainyhetene. Her følger de 24 nye rødvinene.
Redaksjonen
04 Mai 2006 - 19:21

Rosé er ingen bølge men en trend. Selv om salget av hvitvin i fjor var 33 ganger høyere enn roséviner, var økningen i rosésalget på 34 prosent. I år har antall produkter tilgjengelig økt ytterligere, hvilket trolig kommer til å forsterke utviklingen. Og selv om polets rosésatsing byr på mange ganske like viner, er det en og annen som skiller seg ut. Blant andre Torre Beratxa Rosado 2005 og Marqués de Monistrol Reserva Rosé Brut på grunn av en usedvanlig gunstig pris, Domaine la Suffrene 2005 på grunn av karakter og ikke minst de to champagnene Gosset Grand Rosé Brut og Deutz Rosé 2000 Brut på grunn av sjarm. Som skapt til forføring!

Men så vel de hvite som de røde nyhetene er verd oppmerksomhet denne gangen. Under hundrelappen er det verd å merke seg de hvite Ress Oestricher Riesling Trocken 2005 og Canaletto Chardonnay Verdeca 2004. Blant de røde toppskårerne er det særlig Oddero Barbera d'Alba 2003 og Condado de Haza Crianza 2002 som gir lyst til å legge til noen ekstra tiere.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 6. mai 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mai 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet mai 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mai 2006 - fokusområde rosévin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet mai 2006 - rødvin

Rødvin:

÷
Oddero Barbera d'Alba 2003
Fratelli Oddero
Italia - Piemonte
33708 Vectura - kr 168,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Tett ung mørk rød. Flott duft av røde og mørke bær, skogsbær, plommer, mørke kirsebær og noe eik.
Smak: Følger duften, god fruktighet, middels fylde, leskende finish. (2003)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En svært så deilig matvin som er aller best nå men som fint tåler to år til. 90 p (2003)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Condado de Haza Crianza 2002
Condado de Haza (Alejandro Fernández)
Spania - Ribera del Duero
33698 Vectura - kr 188,40 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Ung mørk rød. Flott innbydende duft av røde og mørke bær, svarte plom,mer, krydder, eik og skogbunn.
Smak: Saftig med fin bløthet og harmoni mot duften, middels fylde, lang elegant finish. (2002)
Mat: Forseggjorte retter med lam eller kalv.
Vurdering: En nydelig vin rett og slett som vil utvikle seg videre i minst fire år til. Meget godt kjøp. 90 p (2002)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (100% nye amerikanske fat), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Bussola Valpolicella Classico Superiore 2003
Tommaso Bussola
Italia - Veneto
33604 Vectura - kr 282,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: mørk rød med brun kant. Imøtekommende duft av nørke friske bær, særlig kirsebær, fatkrydder og jordsmonn.
Smak: Fast rik og leskende smak, følger duften veldig godt, kraftig til valpolicella å være, sitter veldig lenge. (2003)
Mat: Lam eller kalv med rikt tilbehør.
Vurdering: En flott valpolicella som drikker perfekt de neste to årenee, og gjerne litt til. Godt kjøp. 90 p (2003)
Laget av: 70% Corvina, 20% Molinara, 10% Rondinella
Alkoholinnhold:14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring
Bestill her:

÷
Chevillon Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Pruliers 2001
Domaine Robert Chevillon
Frankrike - Nuits-Saint-Georges
20544 Vectura - kr 402,60 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Red & White
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Flott bærpreget duft med jordsmonn, skog og fine eiketoner.
Smak: Ren og saftig pinotsmak med god harmoni mot duften, middels fylde delikat finish. (2001)
Mat: Gode retter med lyst kjøtt, også lam.
Vurdering: En elegant og veldig innsmigrende burgunder. Verd prisen. 90 p (2001)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Alión 2002
Bodegas y Viñedos Alion
Spania - Ribera del Duero
43485 Cuveco - kr 415,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Tett mørk rød. God duft av mørke bær, skogsbær, animalskhet og fatkrydder.
Smak: Kompleks og bløt smak med fin fylde og meget god lengde. (2002)
Mat: Gode retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En moderne Ribera del Duero som holder i minst seks år til. Vel verd prisen. 90 p (2002)
Laget av: 100% Tinto Fino
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 13 md. fatlagring i fransk eik fra Nevers
Bestill her:

÷
Valbuena 5° 2001
Bodegas y Viñedos Vega sicilia
Spania - Ribera del Duero
43487 Cuveco - kr 758,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Tett mørk rød med lys kant. Rik duft av modne varme røde og mørke skogsbær, plommer, mineraler og eikekrydder.
Smak: Flott elegant smak, kompleks som duften, myke tanniner, middels fylde, lang god ettersmak med noe preg av fatoppholdet.
Mat: Rike kjøttretter.
Vurdering: En flott vin til en noe stiv pris. Men så er den nesten en klassiker da. Vil utvikle seg videre i minsrt seks år til. 90 p (2001)
Laget av: 85% Tinto Fino, 15% Malbec/Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. lagring i nye eikefat (65% amerikanske, 35% franske) og 6 md. i brukte fat
Bestill her:

+
Ch. Haut Guillebot 2004
E. Renier
Frankrike - Bordeaux
15290 VSD - kr 102,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Røde og mørke bær, lær/stall samt noe flint.
Smak: Ren fast smak med godt druepreg, sitter godt og lenge. (2004)
Mat: Rødt kjøtt med saus.
Vurdering: En god bordeaux til en veldig gunstig pris. Best innen tre år. 87 p (2004)
Laget av: 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch. la Tour de By 2001
Marc Pages
Frankrike - Médoc
15284 Vectura - kr 169,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Mørk rød. Veldig klassisk Médoc-duft med fine eike- og stalltoner.
Smak: Bløtt anslag, fin bærfylde, gode tanniner, sitter godt. (2001)
Mat: Rødt kjøtt, gjerne grillet, også lettere vilt.
Vurdering: En moderne bordeaux som er lett å like. Holder fint i minst tre år. Meget godt kjøp. 88 p (2001)
Laget av: 55% Cabernet Sauvignon, 42% Merlot, 3% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 14 md. fatlagring (20-25% nye fat), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Pesquera Crianza 2003
Bodegas Alejandro Fernández
Spania - Ribera del Duero
33551 Vectura - kr 197,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Mørk rød. Rik dufte av røde bær og særlig de fra skogen, svarte plommer og noe eik men ikke for mye.
Smak: Fast rik smak med mange nyanser, middels fylde, sitter godt med gode tanniner og noe eik i finishen. (2003)
Mat: Rike retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En klassiker som fortsatt holder stand, også prismessig. Vil utvikle seg videre i fem år til. 89 p (2003)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i amerikanske og delvis nye franske eikefat, 9 md. Fl.modning før salg
Bestill her:

+
Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2003
Giuseppe Campagnola
Italia - Veneto
39547 Vectura - kr 149,00 (50cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Tett rød mot svart. Søt bærpreget duft med mørke bær, kirsebær, plommer, rosiner, svisker og krydder.
Smak: Søtlig krydret ansalg, en del tørket frukt, edel sødme mot slutten. (2003)
Mat: Sjokoladedesserter.
Vurdering: En elegant recioto som holder i minst fem år til. Meget godt kjøp. 87 p (2003)
Laget av: 50% Corvina Veronese, 50% Rondinella
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Domaine Santa Duc Gigondas 2003
Earl Gras Edmond et Fils
Frankrike - Gigondas
7773 Vectura - kr 234,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Ung mørk rød. Rik duft av røde og mørke skogsbær, krydder, urter og fat.
Smak: Følger duften, i tillegg noe stall som gir et litt rustikt preg, men det er likevel veldig harmonisk, noe sødme i finishen.(2003)
Mat: Rike og gjerne litt rustikke retter med vilt.
Vurdering: En kraftig gigondas som lagrer bra, minst fire år. Godt kjøp. 88 p (2003)
Laget av: 75% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvédre, 5% Cinsault
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

La Capitelle, BIB
Vignerons Catalans
Frankrike - Côtes du Roussillon Villages
15270 Cuveco - kr 299,00 (300cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Purpurrød. Fruktig bærpreget duft med noe krydder.
Smak: Saftig anslag, fin bærfylde, svake urtetoner i ettersmaken. (UÅ)
Mat: Drikkevin, lyst kjøtt, pasta, pizza.
Vurdering: En lettdrikkelig og god boksvin. Meget godt kjøp. 84 p (UÅ)
Laget av: 40% Syrah, 40% Carignan, 20% Grenache
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Casa da Rainha 2003
Adega Cooperativa de Merceana
Portugal - Estremadura
15293 VSD - kr 90,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Ung mørk rød. Fin bærpreget duft med noe trevirke.
Smak: Ren saftig smak, litt vel bløt men likevel behagelig. (2003)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. 84 p (2003)
Laget av: 40% Camarate, 40% Tinta Miuja, 20% Castelão
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Viu Manent Merlot 2005
Viu Manent y Cia
Chile - Colchagua
15296 VSD - kr 91,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinarius
Farge og duft: Purpurrød. Ung duft av røde og mørke bær samt noe krydder.
Smak: Fast fruktig og nærmest leskende smak, litt grønne tanniner gir en tørr men likevel god finish. (2005)
Mat: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En god merlot som er best nå. Meget godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 30% av vinen fatlagres i 7 md. i små franske eikefat, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Domaine la Bastide Syrah 2003
Guilhem Durand
Frankrike - Hauterive
33332 Vectura - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Ung mørk rød. Kraftig duft av røde og mørke bær, blomster og anis.
Smak: Bløtt fruktig anslag, myke tanniner, sitter en god stund. (2003)
Mat: Drikkevin, lyst kjøtt.
Vurdering: En lettlikendes vin som har favorittpotensial i sin prisklasse. Best nå. Meget godt kjøp. 86 p (2003)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. Lacaze 2004
G.F.A. Lacaze (F. Janoueix)
Frankrike - Bordeaux
15272 Vectura - kr 103,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Purpurrød. Røde bær, solbær, urter og jordsmonn.
Smak: Bærpreget og litt rustikt anslag, noe paprika og anis i midten, middels fylde, sitter en stund. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: En god ung bordeaux som er best innen to år. 85 p (2004)
Laget av: 65% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Rasteau Côtes du Rhône Villages 2004
Cave de Rasteau
Frankrike - Côtes du Rhône
7625 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Purpurrød. Røde og mørke bær, skogsbær, krydder.
Smak: Saftig anslag, fint krydret bærpreg, middels fylde, sitter en stund. (2004)
Mat: Allround lam og lyst kjøtt.
Vurdering: Best innen to år. Meget godt kjøp. 86 p (2004)
Laget av: 70% Grenache, 20% Syrah, 5% Cinsault, 5% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Cave de Tain Crozes Hermitage 2003
Cave de Tain
Frankrike - Crozes Hermitage
7620 VSD - kr 119,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinarius
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke skogsbær, skog, eik og svart pepper.
Smak: Saftig anslag, middels kraft, behagelig bløthet i finishen. (2003)
Mat: Gryter.
Vurdering: En snill crozes for konsum innen to år. Godt kjøp. 85 p (2003)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-8 md. fatlagring i fransk eik for 30% av vinen, 1-2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Castillo Murviedro Tempranillo 2004
Bodegas Murviedro
Spania - Utiel-Requena
41837 Cuveco - kr 79,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Mørk rød med blålig kant. Lett duft av røde og mørke bæør, skogsbær og litt jordsmonn.
Smak: Fast saftig smak md bløte tanniner, sitter en stund. (2004)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Bløt og lettdrikkelig for nåkonsum. Meget godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 85% Tempranillo, 15% Bobal
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Corolle 2005
Producteurs Plaimont
Frankrike - Côtes du Condomois
15267 Cuveco - kr 91,70 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Blårød. Frisk bærpreget duft.
Smak: Fruktig bløt smak, sitter noe. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En grei vin for nåkonsum. 83 p (2005)
Laget av: 60% Merlot, 40% Tannat
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Hécula Monastrell 2004
Bodegas Castaño
Spania - Yecla
41131 Cuveco - kr 102,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin ogBrennevin
Farge og duft: Tett mørk rød mot svart. Røde og mørke bær, skogsbær, krydder og fat.
Smak: Saftig anslag, noe trepreg i midten, middels fylde, litt tørr finish. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: En ukomplisert matvin for litt enklere anledninger. Best nå. 83 p (2004)
Laget av: 100% Monastrell
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fat for 40% av vinen (nye amerikanske eikefat), 4-6 md. Fl.modning før salg
Bestill her:

÷
Justin Piquemal Cabernet Sauvignon Grenache Syrah 2004
Domaine Piquemal
Frankrike - Côtes Catalanes
15295 VSD - kr 102,60 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Servco
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Røde og mørke saftig bær samt noe urter i duften.
Smak: Ren og bærpreget smak, leskende stil, myke tanniner i finishen. (2004)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: Helt grei vin for nåkonsum. Godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 1/3 Grenache, 1/3 Syrah, 1/3 Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Viña Salceda Crianza 2000
Viña Salceda
Spania - Rioja
13581 Vectura - kr 112,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden duft av røde bær, syltetøy, trevirke, vanilje og jordsmonn.
Smak: Utviklet bløt smak, myk finish. (2000)
Mat: Lette retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Litt vel myk kanskje, en tanke kjedelig. Verd prisen. 82 p (2000)
Laget av: 85% Tempranillo, 15% Mazuelo/Graciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. fatlagring (amerikansk og fransk eik), 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Cousiño-Macul Merlot Reserva 2004
Viña Cousiño-Macul
Chile - Maipo
15274 Vectura - kr 169,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden duft av røde bær, solbær, fatkrydder og eukalyptus.
Smak: Følger duften, moden stil, noe tørket frukt mot slutten. (2004)
Mat: Lyst kjøtt med soppsaus.
Vurdering: Mangler litt spenst og virker nesten som den begynner å bli overmoden. Drikk nå. Knapt verd prisen. 83 p (2004)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. lagring i 2 år gamle eikefat, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet mai 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet mai 2006 - hvitvin

 

Del 2: Nyhetene på polet mai 2006 - fokusområde rosévin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet mai 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her