Nyhetene på polet mars 2010 - Annet brennevin og likør

Redaksjonen
05 Mars 2010 - 15:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Annet brennevin og likør

(84p)
Soerlie V.S.
Soerlie Cognac
Frankrike - Cognac
15676 VSD - kr 329,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinetum
Farge og duft: Gyllenbrun. Dempet duft med noe fatsødme, bløtt fruktpreg.
Smak: Mykt anslag, noe krydder, god fedme og varme, mangler litt friskhet, noe sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med syrlige ingredienser.
Vurdering: En ren og behagelig, men litt vel myk VS. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min 5 års fatlagring
Bestill her:

+ (78p)
Gibson's London Dry Gin
Gibson
Storbritannia
15680 Vectura - kr 369,90 (100cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Løiten Brænderi
Farge og duft: Klar. Søtlig duft med sitrus og litt emment einerbærpreg, noe bittertoner.
Smak: Bløtt anslag, veldig bittert einerbærpreg, tørker en del utover, mangler fruktighet. (UÅ)
Bruksområde: Drinker med en del sødme.
Vurdering: En litt uelegant gin. (UÅ)
Laget av: Nøytral kornsprit, einerbær, diverse krydder/urte/smaksuttrekk
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Radeberger Bitter
Radeberger Destillation & Liqueurfabrik
Tyskland
15673 Vectura - kr 270,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bevco
Farge og duft: Varm brun. Spesiell urteduft, noe bitterpreg, også noe sødme.
Smak: Kaffeaktig anslag, en del bitterhet, hostesaftaktig med en del bitre toner utover, "Underberg"-aktig finish. (UÅ)
Bruksområde: I skiløypa.
Vurdering: En god bitter som flere vil like på grunn av sødmen. Kunne hatt litt mer fruktighet. (UÅ)
Laget av: Sprit, urter, rotfrukter, krydder, sukker
Alkoholinnhold: 35,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (87p)
Molinari Sambuca Extra
Molinari Italia
Italia
15682 Cuveco - kr 229,00 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Klar. Intenst lakrispreg.
Smak: En del sødme i anslaget, varm og krydret lakrispreg, en del bitterlakris mot slutten, sitter godt med fyldig lakrissmak. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, med kaffebønner.
Vurdering: En veldig ren og god sambuca. (UÅ)
Laget av: Sprit, anis, urter
Alkoholinnhold: 38,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (73p)
Wild Africa Cream
Wild Cape Liqueurs
Sør-Afrika
42663 Vectura - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Arcus
Farge og duft: Lys brun. Kvalmende duft, sur melk og karamell.
Smak: Mye fedme i anslaget, søt og bløt, mangler helt alkoholfølelsen, strukturløs. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En lite vellykket kremlikør. (UÅ)
Laget av: Nøytral sprit, frisk fløte, karamell, vann, farge
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her