Nytt brennevin - mars 2009

Vellagret rom er det dårlig med i polets faste utvalg, så påfyllet i mars er mer enn velkomment. Slik rom er ikke billig, men absolutt verd de ekstra pengene.
Redaksjonen
05 Mars 2009 - 14:55

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nytt brennevin i mars
 

÷ (92p)
Trois Rivières 1999
Distilleries Agricoles de Sainte-Luce
Martinique
47948 Vectura - kr 636,50 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Varm gyllenrød. Fruktig fyldig duft med søte syltete tropiske frukter, fersken, aprikos, mange samt antydning til rancio.
Smak: Fruktig anslag, god fedme, varm og rik, flott romkarakter, sitter veldig lenge med deilig preg av gule frukter og karamell. (1999)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En overraskende ung og ikke minst flott rom. (1999)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 42,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 7 års fatlagring i tradisjonelle fat og tidligere brukte bourbon-fat
Bestill her:

÷ (92p)
Rhum J.M. Vieux 1999
S.C.A. Héritiers Crassous de Médeuil
Martinique
48476 Vectura - kr 907,60 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Farge og duft: Gyllenrød. Veldig elegant søtlig duft med moden frukt, karamell.
Smak: Fyldig anslag, flott karakter, en del fat utover, tørker en del, heftig varm finish. (1999)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig tøff rom som trenger litt vann. Da øker samtidig kompleksiteten. (1999)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 47,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 års fatlagring
Bestill her:

+ (89p)
Karukera Reserve Speciale Rhum
Domaine du Marquisat de St.-Marie
Frankrike
80242 Cuveco - kr 481,70 (70cl)
Basisutvalg (Særskilt distribusjon)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Klar gull med grønt. Fin duft med søte kandistoner og søtt fatpreg.
Smak: Fyldig anslag, god viskositet, flott karakter, deilig frukt stil, masse krydder i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, i veldig gode romdrinker.
Vurdering: En flott rom på den fruktige siden. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 42,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5-8 års lagring i gamle bourbon-fat
Bestill her:

+ (87p)
Saint James Rhum Blanc
Rhums Martiniquais Saint James
Martinique
80188 VSD - kr 344,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Terroir
Farge og duft: Klar. Mye frukt i duften, litt syltet preg, velintegrert alkohol.
Smak: Stor fylde i anslaget, flott fedme, veldig godt integrert alkohol også i smaken, varm og rik, fruktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Tropiske fruktdrinker.
Vurdering: En god hvit rom. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 50,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
La Mauny Rhum Agricole 50%
Bellonnie Bourdillon
Martinique
10420 Vectura - kr 355,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Klar. Litt brent gumme i duften, også syltet gul frukt og alkoholstikk.
Smak: Fyldig anslag, god femde, varm og rik, noe nøytral, litt rustikk finish. (UÅ)
Bruksområde: Romdrinker med mye smak.
Vurdering: Litt nøytral og rustikk. (UÅ)
Laget av: 100% sukkerrør
Alkoholinnhold: 50,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Baileys Coffee
R&A Bailey
Irland
51226 VSD - kr 209,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Lys brun.
Smak: Veldig søt duft av pulvekaffe og sjokolade. (UÅ)
Bruksområde: Stor bløthet, veldig fet og rik, veldig god munnfull, god kaffesmak, sitter godt.
Vurdering: Du må like den store sødmen, men ellers er det en velkomponert kremlikør. (UÅ)
Laget av: Irsk whiskey, fersk irsk fløte, kakao, karamel, kaffe
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret med unntak av whiskey-andelen
Bestill her:

(86p)
Lithuanian Gold
Stumbras
Litauen
15594 Vingrossisten - kr 279,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vingrossisten
Farge og duft: Klar. Ren fyldig vodkaduft med noe skarphet.
Smak: Bløtt anslag, fint sitruspreg, god fedme, varm og krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: Mikser, on the rocks.
Vurdering: En god om enn litt skarp vodka. (UÅ)
Laget av: Korn
Alkoholinnhold: 37,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her