Også voksne liker pinneis

I hvert fall når den er hjemmelaget og så god som disse oppskriftene byr på.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Å fryse inn iskremen i porsjonsformer, for så å stikke en pinne oppi, kan synes som en gimmick. Hvilket det også er. Smaken er jo den samme, men voksne blir som barn igjen om de får iskremen servert på denne måten.

Oppskriftene kan selvsagt brukes om du foretrekker å servere iskremen i skåler med kjeks eller saus til.

Se våre forslag til dessertsaus

Disse kjeksene er kjempegode til iskrem

TIPS 1: I stedet for jordbær og kiwi kan du bruke andre bær- og frukttyper, som bringebær og mango. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: For en mildere (og mer barnevennlig) sjokoladesmak, kan du velge er sjokolade med lavere kakaoinnhold og mer melk. Hvit sjkokolade er også kjempegodt. Se flere nyttige kokketips

Kiwi- og jordbæriskrem

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 dl vann

1 dl sukker

1 ts korianderfrø, knuste

1 klype flaksalt

6 kiwi

1 dl friske jordbær

Fremgangsmåte

Bland vann og sirup i en gryte. La det koke til sukkeret er oppløst. Tilsett knuste korianderfrø og salt, og la småkoke i 2 minutter. Avkjøl. Skrell og mos kiwiene til en puré, tilsett sukkerlaken. Del jordbærene i biter, og legg dem i isformer. Hell over kiwirøren, og sett i fryseren i minst 3 timer.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sjokoladeiskrem

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 ½ dl muscovadorørsukker

3 eggeplommer

2 ss kakao

6 dl helmelk

2 ½ dl kremfløte

100 g hakket mørk sjokolade

Pynt:

Smeltet sjokolade, strøssel

Fremgangsmåte

Visp sammen sukker, eggeplommer og kakao til en porøs røre. Kok opp melk og kremfløte. Bland under langsom omrøring inn eggeblandingen i fløtemelken, fortsett å varme opp til 85 °C. Ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Rør til den har smeltet. Avkjøl røren i kaldt vannbad, og sett den i kjøleskap i minst 1 time, men gjerne over natten. Fordel røren i isformer, og sett i fryseren i minst 3 timer. Dypp i sjokolade og strøssel hvis du ønsker det.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen